Skip to content

KISTEREM – Könyvbemutató-sorozat beszélgetésekkel, vendégekkel

Könyvbemutatókon keresztül is bemutatja a Kisterem című könyvét Bali Dávid. A kis példányszámban megjelent és elővételben (két újranyomással) gazdára talált könyveket az ország öt pontján népszerűsíti majd a szerző – vendégek kíséretében.

A nagy érdeklődésre való tekintettel öt könyvbemutató is kíséri majd első könyvem, a kisterem (ISBN: 978-615-01-2054-6) megjelenését, hogy a lehető legtöbb helyre tudjam elvinni el a kritikakötet üzenetét. Az eredetileg 100 darabra tervezett könyv végül két nem várt újranyomással 23 óra alatt fogyott el, és az e-könyv ugyan elérhetővé válik november folyamán, szerettem volna arra használni ezt az alkalmat, hogy az önmagát a mindenkori hatalommal szemben definiáló, ilyen értelemben önfenntartó hazai extrémzenei underground közösség(ek) vissza tudjanak tekinteni az elmúlt 20 év nemzedékváltására, életben maradására a legnagyobb digitális zaj korában…

…A kötetben 100 zenekar 100 olyan albumáról szerepel visszatekintő lemezkritika és korszakleírás, amik nélkül nem (vagy legalábbis nagyon nehezen) lehet csak elmesélni a 2000 és 2019 közötti időszakot az itthoni extrémzenei szubkultúrákban, a hardcore/punk, a screamo, a post-rock, a death, thrash, black metal, a stoner rock, a sludge és megannyi más izgalmas és határfeszegető zenei kísérlet közegében.

Bár további újrakiadás ebből, az első kiadásból nem lesz, a könyvbemutató-sorozatnak mégis helyszíni beszélgetések, igény szerint dedikálás ad majd tartalmat azon túl, hogy az egyes helyszínek, szervezők és városok hogyan szabják saját képükre a kisteremnek, mint a tehetséggondozás és a közösséghez tartozás elsődleges helyszínének fogalmát. A kisterem könyvbemutatói a következő városokat biztosan érintik majd:

2021.11.05. Pécs, Pécsi Est
underground minifesztivál w/ Vodka For Kids, Raziel, Heavy Mountain Olympia, FILC

2021.11.06. Szeged, Grand Café
w/ Berriloom and the Doom, Human Ramen

2021.11.07. Budapest, Craft Head Brewpub and Bistro

2021.11.12. Debrecen, Nagyerdei Víztorony
w/ The Devil’s Trade (zenekari felállás)

2021.11.13. Csongrád, Tisza Presszó

A helyszíneken nagyon korlátozott számban még lesz elérhető példány a kötetből, de ettől függetlenül is az a közösségi vágy hívta életre ezeket a könyvbemutatókat, hogy újra találkozhassunk.

A könyv nem készülhetett volna el a Hangőr Egyesület támogatása, valamint Borbás Marci (harom.studio) közreműködése nélkül.

Az egyes bemutatókon minden este más vendégek csatlakoznak majd a beszélgetéshez, akiket a szervezők hamarosan lelepleznek az események Facebook-oldalán.

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw