DAVID ELLEFSON – “Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba”

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban nyilvánosságra kerültek a maszturbálós videói. Ismert, hogy Ellefson egy 19 éves rajongóval “flörtölt” a neten, a privát videók pedig kikerültek a netre.

Száz százalékosan. Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba. Teljesen eltüntettem magam a radarról, egyszerűen mindent kikapcsoltam. És némi tanácsadást meg terápiát is igénybe vettem. Járok egy terápiás közösségbe, és hála Istennek, természetesen nagyon támogattak, hiszen ez a feladatunk.

Amikor az életben jönnek ezek a nagy kihívások, ahogy ez mindenkivel megesik, bármi is legyen az, kénytelen vagy azt mondani: ‘Rendben, ez nagyobb, mint én. Ez több, mint amivel meg tudok birkózni. Szóval külső segítséget kérsz, odamész valahogy így: ‘Mi a f… van, ember? Nem is tudom. Felrobbant egy bomba, rohadtul vérzek, a házam leégett, és mindenhol repeszek vannak’… Örülök, hogy ezt megtettem…
…Sokan sms-eztek nekem, és átküldtek mindenféle cuccokat. Én meg: ‘Abbahagynád az ilyen szarságok küldözgetését, kérlek? Ezzel nem segítesz nekem. Ha a barátomnak tartod magad. Ha a barátom akarsz lenni… Hagyj most békén, vagy támogass! Szóval azt hiszem, ez nem segített – a hírőrület, ami ilyenkor lezajlik. Szerintem ez inkább őket szórakoztatta, mint engem. Nézd, örülök, hogy ilyen szórakozást tudtam nyújtani mindenkinek – pár héten át jó néhány vezető hírrel. Szívesen. És az egész egyre szarabb lett, mindaz, amit elővettek, és belerángatták a családomat is.

De tudod, ez a rock and roll, ember. Te akartál rocksztár lenni, zenész lenni, te akartál kiállni oda és nyomni… Ha ebben a szakmában dolgozol, ha reflektorfényben vagy, akkor készülj fel arra, hogy néha a reflektorfény sötét árnyalatai is lecsapnak rád – mert lecsapnak, ez a valóság.


A helyzet ez, és azt hiszem, mindannyian azt gondoljuk valaki másnak az életét látva, hogy ‘Nem lenne nagyszerű a helyükben lenni?’ Pedig ha tudnád, hogy mi is történik az életükben, valószínűleg inkább örömmel vállalnád az összes saját problémádat. Azt mondanád: ‘Ó, ez nem is olyan jó, mint gondoltam, ha a színfalak mögé nézek’.

Mindannyian emberek vagyunk. Mindannyiunknak vannak ilyen-olyan dolgai. És azt hiszem, az történik ezekkel, hogy jönnek ezek a pillanatok, amikor az emberi mivoltod láthatóvá válik. Mindannyiunknak vannak bálványai, megvannak a hőseink, de lám, ők is véreznek. Ők is emberek, és ez már csak így megy.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.