KERRY KING – A Metallica sikeréről és a Black Albumról

Kerry Kinget a Metallicáról kérdezte a brit Metal Hammer egy friss interjúban.

Mikor találkoztál először a Metallicával?

„Először a Woodstockban (The Woodstock Concert Theatre, a kaliforniai Anaheimben) láttam őket, még azelőtt, hogy felköltöztek volna a Bay Areába. Még Dave Mustaine gitározott velük, ez ennyire régen volt. De hogy személyesen mikor találkoztam velük először? Azt nem tudom már. De egyszer vagy kétszer játszottunk is velük, mielőtt felcuccoltak a Bay Areába.”

Mi volt az első benyomásod róluk?

„Tetszett a banda. Szeretem a speed vagy thrash metalt, aminek akkoriban persze még neve sem volt, és nekem ilyesmi bandának tűntek. Akkor már rá voltam állva a Venomra, és bejött, amit a Metallica kihozott ebből az egészből. Mindig is nagy Venom rajongó voltam. Szerintem a Slayer úgy is lett a Slayer, hogy keveredett nálunk a Venom, a Judas Priest és a Metallica.”

Szerinted leginkább minek köszönhető a Metallica sikere?

„Talán ők használták legjobban a dallamokat, legyen az énekdallam vagy gitártéma. Nyilván nálunk is voltak gitárharmóniák, de azok inkább sötét karakterrel bírtak, míg a Metallicánál ezek inkább, és ezt most nem lekicsinylően mondom, a hétköznapi emberekhez szóltak. Ahogy mondtam is, ezzel nem leszólni akarom őket, de könnyebb volt kapaszkodókat találni a Metallica zenéjében, mint a Slayer sötétebb hangulataiban és sötétebb szövegvilágában. A Metallica olyan dalokat írt, amiket bárki be tudott fogadni anélkül, hogy megkérdezte volna magától: ‘Ez most miért tetszik nekem?’ vagy azt, hogy ‘Rendben van, hogy ez bejön nekem?’ A mi esetünkben évtizedeken át kérdezgették maguktól az emberek… ‘Az rendben van, hogy nekem bejön a Slayer?'” (nevet)

A Black Albumukra hogyan reagáltál annak idején?

„Talán nem voltam annyira oda érte, de sosem utáltam úgy, ahogy sokan mások. A mai napig nagyon bírom azt a lemezt. Szerintem az Metallica, de nem a thrash Metallica. Hallani, hogy honnan jöttek azok a hatások, az összes régebbi cuccukból, csak mindent nagyon lelassítottak és nagyon súlyosra alakítottak. Meg nagyon fogósra is. Abból a lemezből minden bizonnyal több fogyott, mint az összes Slayer albumból együttvéve! (nevet) És ez jó nagy szívfájdalmat okozott, amikor kijött. És hogy őszinte legyek, nekem igazából azzal vannak problémáim, amit jó sokáig a Black Album után csináltak. De a Black Albummal? Az még mindig súlyos volt. És van rajta néhány gyors téma is.”

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.