Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

KERRY KING – A Metallica sikeréről és a Black Albumról

Kerry Kinget a Metallicáról kérdezte a brit Metal Hammer egy friss interjúban.

Mikor találkoztál először a Metallicával?

„Először a Woodstockban (The Woodstock Concert Theatre, a kaliforniai Anaheimben) láttam őket, még azelőtt, hogy felköltöztek volna a Bay Areába. Még Dave Mustaine gitározott velük, ez ennyire régen volt. De hogy személyesen mikor találkoztam velük először? Azt nem tudom már. De egyszer vagy kétszer játszottunk is velük, mielőtt felcuccoltak a Bay Areába.”

Mi volt az első benyomásod róluk?

„Tetszett a banda. Szeretem a speed vagy thrash metalt, aminek akkoriban persze még neve sem volt, és nekem ilyesmi bandának tűntek. Akkor már rá voltam állva a Venomra, és bejött, amit a Metallica kihozott ebből az egészből. Mindig is nagy Venom rajongó voltam. Szerintem a Slayer úgy is lett a Slayer, hogy keveredett nálunk a Venom, a Judas Priest és a Metallica.”

Szerinted leginkább minek köszönhető a Metallica sikere?

„Talán ők használták legjobban a dallamokat, legyen az énekdallam vagy gitártéma. Nyilván nálunk is voltak gitárharmóniák, de azok inkább sötét karakterrel bírtak, míg a Metallicánál ezek inkább, és ezt most nem lekicsinylően mondom, a hétköznapi emberekhez szóltak. Ahogy mondtam is, ezzel nem leszólni akarom őket, de könnyebb volt kapaszkodókat találni a Metallica zenéjében, mint a Slayer sötétebb hangulataiban és sötétebb szövegvilágában. A Metallica olyan dalokat írt, amiket bárki be tudott fogadni anélkül, hogy megkérdezte volna magától: ‘Ez most miért tetszik nekem?’ vagy azt, hogy ‘Rendben van, hogy ez bejön nekem?’ A mi esetünkben évtizedeken át kérdezgették maguktól az emberek… ‘Az rendben van, hogy nekem bejön a Slayer?'” (nevet)

A Black Albumukra hogyan reagáltál annak idején?

„Talán nem voltam annyira oda érte, de sosem utáltam úgy, ahogy sokan mások. A mai napig nagyon bírom azt a lemezt. Szerintem az Metallica, de nem a thrash Metallica. Hallani, hogy honnan jöttek azok a hatások, az összes régebbi cuccukból, csak mindent nagyon lelassítottak és nagyon súlyosra alakítottak. Meg nagyon fogósra is. Abból a lemezből minden bizonnyal több fogyott, mint az összes Slayer albumból együttvéve! (nevet) És ez jó nagy szívfájdalmat okozott, amikor kijött. És hogy őszinte legyek, nekem igazából azzal vannak problémáim, amit jó sokáig a Black Album után csináltak. De a Black Albummal? Az még mindig súlyos volt. És van rajta néhány gyors téma is.”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV