Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

JÓ HÍR – Az 5 ezer fős spanyol tesztkoncert után nem volt jele fertőzésnek

Még március végén tartottak egy 5 ezer fős tesztkoncertet Barcelonában – kötelező maszkviselés és számos egyéb óvintézkedés mellett, viszont nem volt kötelező távolságtartás.

A járványügyi kísérlet részeként megrendezett buli költsége elérte a 200 ezer eurót (72,7 millió forint), most pedig, ahogy a BBCbeszámolt erről, közzétették az eredményt: nincs jele fertőzésnek, mondják a kutatók.

Az eseménnyel a szervezők azt kívánták bizonyítani az egészségügyi hatóságoknak, hogy kellő odafigyeléssel lehetséges biztonságos körülmények között tömegrendezvényeket tartani, minimalizálva a koronavírus-fertőzés kockázatát. A közönségnek a koncert napján antigéntesztet kellett elvégeztetnie a kijelölt helyszíneken, ingyenesen. Ötezerből akkor hat vizsgálat eredménye lett pozitív. A negatív teszttel rendelkezőket négy bejáraton, fokozatosan engedték be a koncertre.
(Fotó: Reuters)

A folyamatosan szellőztetett termet három, egyenként 1800 ember befogadására alkalmas területre osztották fel. Belépéskor megmérték a testhőmérsékletet, kötelező volt a kézfertőtlenítés és mindenki kapott egy új FFP2-es maszkot, hogy lecserélje azt, amelyben érkezett.

A rendezvényt a szórakoztató- és zeneipari szakembereket tömörítő Fesztiválok a biztonságos kultúráért csoport szervezte, amely már tavaly decemberben is tartott egy ilyen kísérleti koncertet, azon nagyjából ötszázan vettek részt és senki sem fertőződött meg.

A március végi koncertet követően a spanyol kutatók nem találtak jelét a fertőzés magasabb szintjének azok között, akik részt vettek a nagyszabású eseményen. A koncertet követő 14 napon belül hat emberen mutattak ki pozitív tesztet, de ez az előfordulási arány alacsonyabb volt, mint amit a lakosság körében általában tapasztaltak.

A koncerten a Love of Lesbian zenekar játszott.

Ránk figyel a világ‘ – mondta Santi Balmes, a barcelonai zenekar frontembere a koncert kezdetén, és arra is megkérte a közönséget, hogy szórakozzon felelősségteljesen, senki ne vegye le a maszkját.

 

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV