JÓ HÍR – Az 5 ezer fős spanyol tesztkoncert után nem volt jele fertőzésnek

Még március végén tartottak egy 5 ezer fős tesztkoncertet Barcelonában – kötelező maszkviselés és számos egyéb óvintézkedés mellett, viszont nem volt kötelező távolságtartás.

A járványügyi kísérlet részeként megrendezett buli költsége elérte a 200 ezer eurót (72,7 millió forint), most pedig, ahogy a BBCbeszámolt erről, közzétették az eredményt: nincs jele fertőzésnek, mondják a kutatók.

Az eseménnyel a szervezők azt kívánták bizonyítani az egészségügyi hatóságoknak, hogy kellő odafigyeléssel lehetséges biztonságos körülmények között tömegrendezvényeket tartani, minimalizálva a koronavírus-fertőzés kockázatát. A közönségnek a koncert napján antigéntesztet kellett elvégeztetnie a kijelölt helyszíneken, ingyenesen. Ötezerből akkor hat vizsgálat eredménye lett pozitív. A negatív teszttel rendelkezőket négy bejáraton, fokozatosan engedték be a koncertre.
(Fotó: Reuters)

A folyamatosan szellőztetett termet három, egyenként 1800 ember befogadására alkalmas területre osztották fel. Belépéskor megmérték a testhőmérsékletet, kötelező volt a kézfertőtlenítés és mindenki kapott egy új FFP2-es maszkot, hogy lecserélje azt, amelyben érkezett.

A rendezvényt a szórakoztató- és zeneipari szakembereket tömörítő Fesztiválok a biztonságos kultúráért csoport szervezte, amely már tavaly decemberben is tartott egy ilyen kísérleti koncertet, azon nagyjából ötszázan vettek részt és senki sem fertőződött meg.

A március végi koncertet követően a spanyol kutatók nem találtak jelét a fertőzés magasabb szintjének azok között, akik részt vettek a nagyszabású eseményen. A koncertet követő 14 napon belül hat emberen mutattak ki pozitív tesztet, de ez az előfordulási arány alacsonyabb volt, mint amit a lakosság körében általában tapasztaltak.

A koncerten a Love of Lesbian zenekar játszott.

Ránk figyel a világ‘ – mondta Santi Balmes, a barcelonai zenekar frontembere a koncert kezdetén, és arra is megkérte a közönséget, hogy szórakozzon felelősségteljesen, senki ne vegye le a maszkját.

 

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.