Skip to content

Ismerd meg a legújabb eldobható cigarettát!

Biztosan te is észrevetted, hogy az elmúlt években egyre nagyobb teret nyernek az elektromos cigaretták. Ezek közül is merőben új és innovatív változat az úgynevezett eldobható cigaretta, mely nem igényel semmilyen előkészületet, további tartozékot, valamint utólag sem kell tisztítani. Ezzel lényegében egy olyan dohányárut sikerült a gyártónak készítenie, aminek a felhasználása nem bonyolultabb a hagyományos dohányrúdénál, ráadásul az egészségre sem olyan ártalmas.

Egyszerű működés

A szerkezet egy tubusra emlékeztet, de valójában egy egyszerű elektronikai megoldás van egy hengerbe csomagolva. A rendszer zárt; az akkumulátor, a tartály és a szipka akkor lép működésbe, amikor szükséges. Amikor kiürül a tank, gond nélkül kidobod és kész. Próbáld ki az ElfBarVape e-cigi modelljei közül az egyiket, hogy megtapasztald a különbséget akár az analóg, akár más e-cigikkel kapcsolatban. 

Milyen részekből áll?

Az Elf Bar ugyanazon a hevítéses technológián alapul, mint elődei. Azonban azoknak kivehetőek az alkatrészei, amik így könnyebben meghibásodhatnak, ráadásul egy idő után az elhasználtság miatt a felhasználónak kell az újak beszerzéséről gondoskodnia. Ez plusz utánajárást igényel, és korántsem biztos, hogy elsőre mindenből a passzoló darabot sikerül megvásárolni. 

Az eldobható Elf Bar tartalmazza az akkumulátort, a kellő nagyságú tartályt, amiben a megfelelő arányban vegyített folyadék található. A szipka vákuumos kialakítása miatt azonnal bele lehet szívni, amint a szádhoz érinted. 

Hogy lehet kevésbé ártalmas?

Máig nincs egyetértés abban, hogy az elektromos cigarettára való áttérés valóban egészségesebb életminőséget garantál-e, vagy további megbetegedések kockázatát hordozza magában. Mindenesetre az biztos, hogy az e-cigik összetétele ellenőrizhetőbb, mint a hagyományosé, hiszen a gyártónak a dobozon pontosan fel kell tüntetnie nagyság szerinti sorrendben, hogy milyen anyag milyen arányban van a likvid folyadékban.

Ugyanezt nem tudod az analóg cigi esetében megtenni, hiszen maximum a nikotin- és kátránytartalmat osztják meg a fogyasztókkal. Arról azonban csak alaposabb utánajárást követően szerezhetsz tudomást, hogy milyen egyéb vegyszerekkel kezelik a dohányt, hogy a függőséget előidézzék. 

Hosszabb élettartam

Bár az Elf Bar újdonsága az eldobhatóságában rejlik, nem zárkóztak el attól, hogy megnöveljék termékeik élettartamát. Az eddig is költséghatékony dohányzás ezentúl nemcsak a pénztárcáddal lesz kíméletes, hanem a környezetünkkel is. A feltöltésnek köszönhetően akár egy hónapig használhatod a vapét, így jelentősen csökken a kidobásra ítélt aksik száma. Ráadásul nem kell külön kábelt beszerezned, hiszen egy átlagos C típusú töltőre tudod csatlakoztatni a készülékedet.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw