ILL NIÑO – Az első dal és videó Marc Rizzo gitáros visszatérése óta: This Is Over

Marc Rizzo gitáros annak idején alapító tagja volt az Ill Niño zenekarnak, majd az első album után kiszállt és 18 éven át Max Cavalera partnereként játszott a Soulflyban – egészen tavaly nyárig. A gitáros nehezményezte, hogy a Covid-válság alatt semmilyen anyagi vagy személyes jellegű támogatást nem kapott a Soulflytól, szeptemberben pedig az Ill Niño bejelentette Rizzo visszatérését. Most meg itt egy új klipes daluk, a This Is Over.

Az Ill Niño még 2020 elején mutatta be a Sangre című dalát, amelyben Dave Chavarri dobos és Lazaro Pina basszer mellett három új tag szerepelt: Marcos Leal énekes (Shattered Sun), Sal Dominguez gitáros (ex-Upon A Burning Body) és Jes Dehoyos gitáros (Sons Of Texas). Aztán két újabb daluk is érkezett, az IllMortals című friss album pedig június 10-én lát majd napvilágot.


Az Ill Niño a nyár folyamán számos nagyszabású amerikai fesztiválon ott lesz, akárcsak a német Wackenen, a francia Hellfesten, a brit Bloodstockon.

Marcos Leal énekes az új dalról:A This Is Over azt az üzenetet közvetíti, hogy vegyük át az irányítást a külső negatívumok felett, amelyek felemésztik a mindennapi életünket. A zaklatás legsötétebb formáitól és a magánéletünk megsértésétől kezdve a legrosszabb önbizalomhiányig és a kínzó szorongásig. Mindannyian áldozatul esünk ennek így vagy úgy, de a düh és az agresszió, amit ezekben a szövegekben és a zenében hallasz, az a saját terápiám. Ez az én módszerem arra, hogy azt mondjam: elég volt, elég, ‘This Is Over’! Arra buzdítalak, hogy vedd át az irányítást, nézz szembe a negatív dolgokkal, és találd meg a saját terápiádat!

Marc Rizzo:Nagyszerű, hogy visszatérhettem az Ill Niño új verziójában! Az új zene és az új ének a legjobb, amit a banda kezdete óta hallottam, és büszke vagyok, hogy részese lehetek!

Marc Rizzo még tavaly:Hamarosan nyilvánosságra hozunk mindent, éppen az új Ill Niño albumhoz veszek fel néhány dolgot. És rettentő izgatott vagyok! Ez most egy teljesen más zenekar, mint amikor 2002-ben kiszálltam. Szóval nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak velük. A közeljövőben turnézni is fogok velük, ezt hamarosan bejelentik. Igen, újra csatlakozom a zenekarhoz, ami fantasztikus!


www.facebook.com/Officialillnino

ILL NIÑO – This Is Over

(a 2022-es IllMortals album előzeteseként)
ILL NIÑO feat. Sonny Sandoval / P.O.D. – All Or Nothing
(a 2022-es IllMortals album előzeteseként)
ILL NIÑO – Máscara (a 2022-es IllMortals album előzeteseként)
ILL NIÑO – Sangre (2020)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.