Így tehetjük világosabbá a nappalinkat!

Sok ember küzd azzal a problémával, hogy nem jutnak be a nap sugarai az otthonába kellő mértékben. Természetesen a ház alapvető adottságaival nehéz mit kezdeni, de a megfelelő otthondekorációval sokat javíthatunk a helyzetünkön.

Ágytakarók

Ha a szoba stílusához passzoló, a Home&Style kínálatában megtalálható világos ágytakarót választunk az ágyunk lefedésére, két legyet üthetünk egy csapásra. Megvédjük a fekhelyünket a külső behatásoktól, és fel is dobjuk vele a belteret. Ha még a díszpárnák és az ágytakaró között is teljes a szinergia, igazán elégedettek lehetünk.

Függönyök

A legegyszerűbb és egyben legkézenfekvőbb megoldás, ha megfelelő függönyt használunk az otthonunkba. Egy kiváló fényáteresztő képességekkel rendelkező, kellően légies függöny nagyon sokat javíthat a szobánk megjelenésén. Ha nehéz anyagú, vastag textiljeinket lecseréljük egy ilyen darabra, sokkal jobb megvilágítottságúvá tehetjük a területet.

Díszpárnák

Ha a komor díszpárnáinkat vidámabb, világosabb darabokra cseréljük, az kedvező hatással lesz a szobánkra is. Ha fel szeretnénk dobni a félhomályban lévő helyiségünket, válasszunk vidám formájú, változatos mintákkal díszített huzattal burkolt párnákat. Elsőre nem is gondolnánk, hogy mennyit javíthatunk ezekkel a beltér hangulatán.

Szőnyegek

Az sem mindegy természetesen, hogy milyen textillel borítjuk a padlónkat. A szőnyegek képesek alapjaiban megváltoztatni egy terület kisugárzását. Ezek közül is érdemes világosabb, élénkebb változatokat használnunk. Ha így teszünk, nagyon jó alapot teremtünk a szobánk világosabbá tétele szempontjából.

A szép fali képek

Ha sötétek a falaink, és nem szeretnénk átfesteni őket, azzal is javíthatunk az összhatáson, ha világos, netán fehér alapú képekkel díszítjük fel azokat. Úgy is eljárhatunk, hogy egyetlen hatalmas példányt alkalmazunk, de sok kicsi képpel is elérhetjük a kívánt világosító hatást.

Tükrök

A tükrök használatával nemcsak világosabbá tehetjük a falakat, de a tér optikai megnövelését is rájuk bízhatjuk. Nem fogunk csalódni bennük. Ma már rengeteg színű keretben és formában kaphatók, így biztosan megtalálja mindenki a neki legmegfelelőbbet.

Falfestés

A legintenzívebb eredmény eléréséhez nem árt festékhengert ragadnunk. A falak átfestésével hatásosan megváltoztathatjuk az adott szoba megjelenését. Ha előzőleg sötétebb színeket használtunk, egy egyszerű fehérre festés is meghozhatja a várva várt fényviszonyokat. A világos és vidám árnyalatok sokkal otthonosabbá és egyben derűsebbé tehetik a légkört.

Ha nem jut be elég fény az otthonunkba, a lakásdekoráció segítségével természetesen nem tudunk csodát tenni, de sokat javíthatunk az összhatáson. Érdemes körültekintően megválasztanunk az összetevőket. Ha ez kellő stílussal párosul, biztosan megnyerő végeredményt élvezhetünk végül!

___

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.