Amiért a hagyományos kapásjelzők még mindig hasznosak lehetnek

Ebben a bejegyzésben a fenekező horgász módszerekhez köthető hagyományos kapásjelzők lesznek a főszerepben. Mindenképp szerettünk volna külön bejegyzésben foglalkozni velük, tekintve a kiemelt hasznosságukat.

Úgyhogy ennek szellemében külön foglalkozunk majd azzal, hogy miért érheti meg a hagyományos kapásjelzők használata mellett dönteni, illetve kitérünk arra is, hogy melyik módszereknél jelenthet előnyös opciót a használatuk.

Mit is értünk fenekező horgászatnál hagyományos kapásjelzők alatt?

Ha csak vetünk néhány pillantást a Fishinda webshop hagyományos kapásjelzőinek a kínálatára, egyből hatalmába keríthet minket a nosztalgia érzése. A rezgőspicces és elektromos jelzőkhöz szokott modern horgász talán meg is feledkezett már ezekről az univerzális eszközökről.

Persze az igazat megvallva a különféle élénk színekben pompázó műanyag karikák látványát azért az ember nem akarja egykönnyen elfelejteni. De ugyanezt lehet elmondani a sokszínű kapásjelzőkről is.

Amelyekből könnyedén meg lehet oldani azt is, hogy fluoreszkáló változatokat szerezzünk be és alkalmazzunk a vízparton. Sőt, akár világítópatronnal együtt használható darabok is kaphatók, hogy sötétben is könnyű legyen a kapás érzékelése.

Miért érheti meg kitartani a hagyományos változatok mellett?

Egyrészt van a dolognak egyfajta hamisítatlan varázsa, amolyan nosztalgikus bája. Az ember így tiszteleghet a hagyományos módszerek előtt. Másrészt a hagyományos kapásjelzők hatásmechanizmusa örökzöld.

Tehát nagy “hangoskodás” nélkül, kiemelt hatékonysággal tudják jelezni azt, amikor épp egy hal jelentkezik a horgunkon. Nem beszélve arról, hogy az egyszerűségen túl még anyagilag is kisebb befektetéssel jár a beszerzésük.

Még jobb, hogy a hagyományos kapásjelzők között könnyen tudunk variálni a körülményekhez igazodva. Ha szeles az idő, akkor mehet fel egy műanyag karika, szélcsendnél pedig a műanyag nyelv lehet az, ami instant módon jelzi a kapást.

Milyen horgász módszereknél működhetnek igazán?

Ebből a szempontból többféle variáció között adott a lehetőség a használatra. Egyrészt ott vannak a rabló halas horgászatok fenekező módszerei. Akár süllőre, csukára vagy harcsára horgászunk, egy műanyag karika mindig elsőrendű lesz.

De ugyanúgy említhető akár a pontyozás, a keszegezés vagy a kárászok megfogására irányuló horgászat. Pláne abban az esetben, ha nem szívesen bonyolítanánk a horgászatra való felkészülést.

Egy hamisítatlan, egyszerűnek tekinthető peca pont attól olyan hatékony, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgot. De ezenfelül a hagyományos kapásjelzők a kezdő horgászok, illetve a gyerekek számára is kiváló választást jelenthetnek, hogy ebben a formátumban érezzenek rá a peca gyakorlatára.

___

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.