HYPOCRISY – 18 év után megváltak Horgh dobostól

A közösségi médiában jelentette be a Peter Tägtgren vezette Hypocrisy, hogy megváltak Horgh dobostól. A norvég Horgh (Reidar Horghagen) 2004 óta játszott a svéd bandában, négy lemezen is dobolt, a legutóbbi a tavaly kiadott Worship volt. Ami Horgh eredeti csapatát, az Immortalt illeti, róluk 2020 nyarán lehetett utoljára hallani, ugyanis Demonaz és Horgh jogi csatározásba kezdett, miután Demonaz ki akarta sajátítani az Immortal nevet.

Hypocrisy:Sziasztok! Van valami, amit tudnotok kell. Horgh már nem része a zenekarnak. Reméljük, hogy tiszteletben tartja és elfogadja ezt a döntést. Ez nem könnyű számunkra. 18 őrült éven át játszottunk együtt, tele zenével, turnékkal és barátsággal. Megannyi ország, megannyi dal és koncert. Ez egy hosszú és érdekes fejezet vége, egyben egy új fejezet kezdete. Hálásak vagyunk Horghnak, ennek a nagyszerű zenésznek és nagyszerű embernek mindazért, amit együtt elértünk.”

Horgh:Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a rajongóknak az évek során nyújtott nagyszerű támogatást, és hálás vagyok, hogy a világ körüli turnéink során oly sokukkal találkozhattam. Köszönöm a zenekarnak és a stábnak az együtt töltött időt. Minden jót kívánok a jövőre nézve.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.