Skip to content

Hova érdemes futószőnyeget tenni?

Otthonunk egyik kulcsfontosságú eleme a szőnyeg, hiszen ez teszi barátságossá a helyiségek megjelenését. Arról nem is beszélve, hogy kényelmes, puha érzetet nyújt, melegséggel tölti meg a szobát, ráadásul sokkal jobb érzés egy olyan padlóra lépni, amit szőnyeg fed.

A hálószobában általában shaggy szőnyeget érdemes elhelyezni, a nappaliban egy rövidebb szálú mutatós darabot, a gyerekek szobájában valami figurás, strapabíró típust. De mi a helyzet az előszobával, a folyosóval, a szűkebb helyiségekkel?

A futószőnyeg rendkívül praktikus megoldás az olyan terekben, ahol hosszabb, de nem túl széles kárpit elhelyezésére van lehetőség. A konyhában is jó ötlet a konyhaszekrény előtt, hiszen kellemesebb a sütés-főzés egy szőnyegen, mint a csupasz járólapon vagy padlón.

Hova tegyünk futószőnyeget?

Az előszoba, a folyosó olyan helyek, ahol sokat járunk, a konyhában pedig a munkafolyamatok miatt van nagyobb igénybevételnek kitéve a szőnyeg. Emiatt ezekre a helyekre olyat kell választanunk, amely kifejezetten strapabíró, valamint könnyen tisztítható is egyben.

Sokan nem is gondolkodnak szőnyegben ezeknek a helyiségeknek kapcsán, mert úgy gondolják, hogy felesleges. Pedig sokkal meghittebb lesz a hangulatuk, és komfortosabb az életünk, ha minőségi és stílusos, a többi berendezési tárggyal harmonizáló szőnyeget is bevetünk.

Ezeknek a helyiségeknek a kialakítása révén általában előnyösebb a futószőnyeg. A Szőnyeg textil webáruház kész termékeket, illetve méterben kaphatókat is forgalmaz. Ez utóbbiaknak előnye, hogy olyan hosszúra vágatjuk, amilyet csak szeretnénk. Akár több kisebb darabot is készíttethetünk, ha arra van szükség. 

Miért előnyös az előszobában a futószőnyeg?

A bejárat rendszerint ki van téve a behozott szennyeződéseknek, hiszen ha le is töröljük a cipőnket a lábtörlőn, még maradhat rajta némi kosz. A kifejezetten szennytaszító anyagból készült futószőnyegek eltávolítják a cipőkről a maradék port is, így ezután már nyugodtan bemehetünk a lakás többi részébe is.

Természetesen ezeket a kárpitokat célszerű minimum hetente, de akár 2-3 naponta is porszívózni. Időnként használhatunk nedves szőnyegtisztító habot is, hogy a termék tökéletesen tiszta legyen. Ha nagyobb az igénybevétel az átlagosnál, mert például vendégeink érkeznek, akkor utána is érdemes kitakarítani.

Futószőnyeg a lépcsőn

A futószőnyegek ideálisak a lépcsőkre is, természetesen csak stabil és biztonságos rögzítés mellett. Ebben az esetben a lépcső sokkal veszélytelenebb lesz, hiszen nem fog csúszni,  kisebb eséllyel tudunk rajta elesni. Gyerekek mellett pedig kifejezetten ajánlott, ők ugyanis szeretnek a lépcsőkön (is) rohangálni.

A kopott lépcsőket felújítja, megszépíti a futószőnyeg, de egyébként is nagyon kellemes hangulatot kelt. Melegen tartja a lábakat, nyugodtan mászkálhatunk mezítláb is, ha nem szeretjük a papucsot.

Ha a ház stílusának megfelelő, a berendezéssel, a falakkal passzoló futószőnyeget választunk a lépcsőre is, az tökéletesen kiegészíti a megjelenését.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw