Skip to content

Hogyan működik és miért lehet előnyös egy inverteres klíma?

Egy modern inverteres klíma óriási segítséget jelenthet akár a tikkasztó nyári hőségben, vagy akár váratlanul hűvös őszi estéken is. De vajon miben más egy ilyen típusú berendezés a hagyományos értelemben vett készülékekhez képest?

Ahogy az talán sejthető is, a bejegyzés alapvető célja ennek a kérdésnek a megválaszolása. Azzal együtt persze, hogy igyekszünk ötleteket és inspirációt is nyújtani a céloknak megfelelő készülék kiválasztásához. Máris következnek a részletek.

Mit kell tudni az inverteres klíma működéséről?

A készülék működésének lelke a benne megtalálható speciális kompresszor. Ez tölti be azt a szabályozó szerepet, amely a hagyományos értelemben vett és kevésbé korszerű modelleknél még nincs meg.

Többek között a Webkazán klíma választékában is az inverteres változatok extra hozzáadott értéke az egyenletesség. Felhasználóként az embernek pusztán annyi a dolga, hogy a kezelőfelületen beállítja a kívánt hőmérsékletet. 

Az igazi varázslat ezután következik. Egy hagyományos típus ilyenkor brutális intenzitással kezdene el hűteni. Ellenben az inverterrel ellátott változatok szép egyenletesen érik el a megadott hőfokot, amely több szempontból is előnyös.

Miért lehet előnyös egy inverteres klíma használata?

Egyrészt a komfortérzet, illetve az egészségmegőrzés szempontjából. Nem feltétlenül ideális, amikor egy klímaberendezés hirtelen extra erősen elkezd hűteni. Az egyenletesség viszont kevésbé terheli a szervezetet.

Részben ebből is következik az energiahatékony működés, amivel együtt jár a költséghatékony használat lehetősége. Sokkal inkább pénztárcabarát megoldást jelent a konzisztencia, hiszen a működés energiaigényében nincsenek nagy kilengések.

Harmadrészt a nagyobb fordulat helyetti egyenletes funkcionalitás ahhoz is hozzájárul, hogy ezek a fejlettebb modellek tovább bírják a strapát. A várható élettartamuk hosszabb, így jobban megéri beléjük fektetni minden forintot.

Kiknek lehet érdemes inverteres klímában gondolkodni?

Bárkinek, akinél az otthon, a nyaraló, az üzlethelyiség kiegyensúlyozott hűtése és fűtése alapvető prioritás. Lehetőleg úgy, hogy a dolog ne járjon együtt sem a pénztárca, sem pedig az emberi szervezet túlzott megterhelésével.

Nem elhanyagolható az sem, hogy inverteres klímával a levegő sem fog olyan gyorsan és szélsőséges mértékben kiszáradni. Függetlenül attól, hogy a preferált hőmérséklet megteremtése ettől még biztosított lesz.

Nem kell mást tenni, minthogy a beltér méretéhez, adottságaihoz, illetve az egyéni szükségletekhez megfelelő készüléket választja az ember. Hogyha ez megvan, akkor már csak precíz telepítésre lesz szükség a komfortos mindennapok eléréséhez. Bízunk benne, hogy a cikkel praktikus ötleteket tudtunk adni a sikeres megvalósításhoz.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw