HJELVIK – Animációs videóval egy új dal az ex-Kvelertak énekes bandájától

Még 2018-ban távozott a norvég Kvelertak éléről Erlend Hjelvik énekes, aki a Hjelvik nevű metal bandájával tavaly novemberben adta ki a Welcome To Hel című debütáló albumot.

A blackes viking heavy metalt nyomató Hjelvik most egy Synkverving című új dallal jelentkezett, amelyben vendégük is van: Lars Nedland a White Voidból és a Borknagarból. Az új nótához egy animációs klip is készült.

Erlend Hjelvik:Ez a doomos kis dalocska a Welcome to Hel nótáival együtt került rögzítésre, és most egy vadonatúj keveréssel és maszterrel mutatjuk be. Extra norvég jelleget ad a dalnak, hogy a bandánk ritmusgitárosa, Remi André Nygård is játszik benne, és hab a pogány tortán a vendégünk, Lars Are Nedland (White Void, Borknagaar, Solefald) fantasztikus hangja és orgonajátéka. És ha ez még nem lenne elég, Zak Kirwin (Ghoul, Spirit Adrift) készített hozzá egy animációs videót, amelyben életre kelnek a titokzatos “dombépítők’. Hallgassátok hangosan!”

www.facebook.com/HJELVIKmetal
Egy valóra vált álom számomra, hogy a Nuclear Blast kiadóhoz szerződtem. Már tizenévesként is rajongója voltam az olyan klasszikus bandáiknak, mint a Dimmu Borgir, az Immortal vagy az In Flames, szóval rettentő büszke vagyok arra, hogy náluk találtam otthonra. Bizonyos vagyok abban, hogy remek munkát végezve fogják eljuttatni a Hjelvik metalt a tömegekhez. Az új albummal, a Welcome To Hel-lel, és aztán még jó sokkal...”


Erlend Hjelvik – ének
Rob Steinway – szólógitár
Remi André Nygård – ritmusgitár
Alexis Lieu – basszusgitár
Kevin Foley – dobokHJELVIK – Synkverving (2021)

HJELVIK – Glory Of Hel (a 2020-as Welcome To Hel albumhoz)

Hjelvik:A Helgrinda az egyik személyes kedvenc dalom az albumról, és teljes egészében norvégul éneklem. Ez az egyik black metalos szám, és helyénvalónak éreztem, hogy a szövege az anyanyelvemen legyen. A szövege az ősi skandináv temetési rituálékról szól, valamint a sorsszerű utazásról Helbe, az északi alvilágba.HJELVIK – Helgrinda (szöveges videó a 2020-as Welcome To Hel albumhoz)

HJELVIK – North Tsar (a 2020-as Welcome To Hel albumhoz)HJELVIK – Welcome To Hel
(11/20 – Nuclear Blast)

01. Father War
02. Thor’s Hammer
03. Helgrinda
04. The Power Ballad Of Freyr
05. Glory Of Hel
06. 12th Spell
07. Ironwood
08. Kveldulv
09. North Tsar
10. Necromance


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.