Skip to content

HIGH ON FIRE – Jön Matt Pike első szólólemeze, videóval az első dal: Alien Slut Mum

A High On Fire frontembere, Matt Pike február 18-án jelenteti meg az első szólóalbumát, a Pike Vs. The Automaton című lemez első előzetese pedig a klippel kísért Alien Slut Mum dal.

Matt Pike a dobos Jon Reiddel közösen írta a dalokat, a producer pedig Billy Anderson volt. Lesznek vendégek is a Pike Vs. The Automaton albumon: Alyssa Maucere-Pike (Lord Dying, Grigax), Chad „Chief” Hartgrave, Brent Hinds (Mastodon), Steve McPeeks (West End Motel), Josh Greene (El Cerdo), Todd Burdette (Tragedy), valamint Jeff Matz a High On Fire-ből.

Matt:Nem az óriási egóm miatt kapta az album a Pike Vs. The Automaton címet. Billy és Jon azt mondta: ‘Haver, a saját nevedet kellene használnod most, hiszen ez a te szólóprojekted, én viszont nagyon ellenkeztem. Az Automaton a görög mitológiában egy gép, Talos vagy Talon is egy óriási automaton volt, amely Krétát védte a kalózoktól, a betolakodóktól. Ez a nagy gépezet jelenleg az emberiség ellen dolgozik. Aztán ott a Jason és az argonauták című film, amelyben Jasonnek és az argonautáknak meg kell küzdeniük ezzel a nagy gépfickóval. Alapvetően az album címe metaforikusan azt mondja, hogy Pike a világ ellen.

Tulajdonképpen egy pszichedelikus rocklemezt készítettem, ami szerintem bejöhet a Sleep és a High on Fire rajongóknak. De ha netán nem vagy Sleep- vagy High On Fire-rajongó, akkor is tetszhet. Szerintem mindenképpen érdekes lett; van benne D-beat punk, two-step… minden van benne, és mégis működik együtt, nem hangzik furcsán. Ez csupán egy nem hétköznapi pszichedelikus rocklemez.

Ez a járvány egyszerűen megőrjített. Nagyon, nagyon nyomorúságos volt minden. És ott voltak még a portlandi zavargások is, a politikai szarságok… Csapdába estem a garázsomban, máshova el sem tudtam menni, nem tudtam a High on Fire-rel jammelni, sem ezt, sem azt csinálni, repülni sem lehetett sehova. Megőrültem… Jon Reid barátom, aki a Lord Dying eredeti dobosa volt, Portlandbe költözött, és mivel a feleségem zenekarában dobolt, így a cuccát nálam állította fel. Végül azt mondtam neki: ‘Cimbora, nem akarsz átjönni jammelni?’. Csessze meg, csináljunk együtt valamit, demózgassunk, tegyünk úgy, mintha tinédzserek lennénk, érted?MATT PIKE – Pike Vs. The Automaton
(02/18 – MNRK Heavy)

01. Abusive
02. Throat Cobra
03. Trapped In A Midcave
04. Epoxia
05. Land
06. Alien Slut Mum
07. Apollyon
08. Acid Test Zone
09. Latin American Geological Formation
10. Leaving The Wars Of Woe

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw