Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

HELLOWEEN – “Nem hinném, hogy beszálltam volna a Maidenbe” – mondja Michael Kiske

Amikor Bruce Dickinson 1993-ban kiszállt az Iron Maidenből, széles körben elterjedt az a pletyka, hogy a Helloweenből frissen kirúgott Michael Kiske lesz az utódja, és ez a régi sztori is előkerült most, amikor az új Helloween album kapcsán Kiske interjút adott a TotalRockon futó The Neil Jones Rock Show-nak.

Arról, hogy kapott-e egyáltalán annak idején ilyen felkérést:Még a tévében is lement. A német tévében volt egy heavy metal műsor az egyik csatornán, abban meg egy csinos hölgy, aki ezt mondta: ‘Nos, mindenki tudja, hogy Michael Kiske az Iron Maiden új énekese’, de én nem tudtam erről… A pletyka valószínűleg onnan származott, hogy Dickinson már nem volt a zenekarban, ahogy én sem a Helloweenben, vagyis akkoriban szabad voltam. Talán innen jött ez az egész.


De ha felkérték volna, vajon mit mondott volna a Maidennek?


Nem hiszem, hogy elvállaltam volna, dacára annak, hogy Maiden-rajongó vagyok és mindig is az voltam. Az Iron Maiden és a Judas Priest volt számomra a két meghatározó zenekar, amikor bejött az életembe ez a zene. Úgy 14 éves lehettem… A Metallica már később jött… De a Kill ‘Em Allt is hallgattam, az első rajongók egyike voltam. Még egy kazettánk is volt a Kill album demójával, akkoriban az terjedt el Európában. Az a zene már valami más volt, a hangzásuk és az energiájuk is nagyon más volt.

Később pedig a Queensryche lett a nagy kedvencem, és persze mindent imádtam, amiben Ronnie Dio énekelt, a szólócuccait is ugyanúgy. Ez volt a fő vonalam. De csatlakozni egy olyan bandához, mint az Iron Maiden… Az azért nem ajánlatos. Ugyan már – ez nem így működik, egyszerűen nem működik. Szóval nem hiszem, hogy belevágtam volna. Jó döntés volt az is, hogy Bruce később visszatért.

Amikor Bruce beszállt a Maidenbe, az még a korai időszak volt. Csináltak ugyan két lemezt Paul Di’Anno-val, és azok sikeresek is voltak, de Bruce a következő lépést, a következő szintet jelentette. Engem is miatta kezdett igazán érdekelni az Iron Maiden. Bruce hangja… Meghallottam a rádióban a Run To The Hills dalukat és csak lestem, hogy mi ez.


Helloween interjú a júniusi Hammerben
(az első oldalpár)
Kiske pár hete a Loudwire-nek arról beszélt, hogy nem igazán értette a Maiden zenei irányát, miután Blaze Bayley lett Bruce Dickinson utódja.


Nem akarom megbántani Blaze-t, nem is ismerem őt, de Blaze nem Bruce Dickinson volt. Nálam, a lakásomban hallgattuk meg a The X Factor albumot, méghozzá Adrian Smith gitárossal (aki 1989-ben szállt ki a Maidenből), mert akkor éppen az első szólólemezemmel (Instant Clarity) bíbelődtünk. Nem is értettük, hogy mit hallunk. Az egész lemez szellemisége nagyon furcsa volt.


Kiske és a Helloween újraegyesített, kibővített klasszikus felállása nemrég jelentette meg az új albumát. A ‘Pumpkins United’ felállásban a visszatérő gitáros/énekes Kai Hansen és Kiske mellett ott van Andi Deris énekes is, továbbá Michael Weikath és Sascha Gerstner gitárosok, valamint Markus Grosskopf basszusgitáros és Daniel Löble dobos.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV