HELLOWEEN – Hivatalos videopremier: Out For The Glory

A nyáron kiadott Helloween album Out For The Glory dalához egy friss animációs videó született Melanie Avent és Lee Henry rendezésében. A videót az ausztráliai Melbourne-ben található RMIT University Bachelor Of Design (Animation & Interactive Media) programjának hallgatói készítették.

Michael Weikath gitáros: Támadt egy ötletem egy olyan videóhoz, amelyben a zenekarunk összes tagja apró és furcsa udvaroncként vagy éppen miniszterként jelenik meg. Ráadásul a felhők között lebegve akartam látni magunkat, Derisnek (Andi Deris, ének) meg egy dilis császár szerepét szántam… Egy idő után egyre több és több részlet alakult ki, majd mindent szépen leírtunk és elküldtük ezt a videókoncepciót az ausztrál animációs csapatnak.


Aaron McLoughlin, a melbourne-i RMIT Egyetem vezető oktatója:Amikor értesültem arról, hogy a Helloween érdeklődik az együttműködés iránt, teljesen ledöbbentem. Az abszolút hőseim már tinédzser korom óta, és biztos voltam benne, hogy a diákjaim szívesen dolgoznának a zenekar egyik dalán.

Hét és fél perc talán nem hangzik túl soknak, de animációs szempontból ez egy maraton. Az Out For The Glory elkészítése egy igazi kihívás volt. Weiki azt akarta, hogy a klip a lehető legaranyosabb legyen. ‘Egy legendás banda a bolygó másik feléről azt akarja, hogy egy cukisággal teli középkori eposzt készítsünk? Akkor rajta!’KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.