Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

HALESTORM – Vissza az életbe

Lzzy Hale mindössze 13 éves volt, amikor dobos testvérével elkezdett bandázni, az utóbbi évtizedben pedig a modern hard rock egyik megkerülhetetlen csapatává vált a Halestorm. A pandémia, a bezártság rendesen megcibálta a kivételes hanggal bíró Lzzyt is, végül azonban a zene segített, megszületett a Back From The Dead című új album.

Azt olvastam, hogy már az első lezárások előtt elkezdtetek új dalokat írni, az albumot azonban csak tavaly vettétek fel. Hogyan éltétek át ezt a leállós, koncertmentes időszakot?
„Nagyjából úgy, ahogy mások is, azaz tehetetlenül, elveszve… És igen, már javában dalokat írtunk, amikor egyre több hír érkezett a közelgő világjárványról, de eleinte úgy voltunk vele, hogy rendben, akkor mindenki hazahúz egy hónapra, aztán folytatjuk a zenélést. Az egy hónapból azután kettő lett, majd egyre több, az alagút végét pedig nem lehetett látni. Egyetlen dolgot tehettünk csak, dolgoztunk az új dalokon, természetesen külön-külön. Ez sem volt valami tökéletes megoldás, de az sem segített, hogy nem tudhattuk, mikor mehetünk majd stúdióba. Egyáltalán, visszakapjuk-e még a régi életünket?”

Személyesen is megborított ez a bezártság?
„Az is, meg a bizonytalanság is. Ráadásul a járvány mellett ott volt még a világ minden őrülete, a választási kampány, az összes balhé. És én is el voltam bizonytalanodva, engem is elkapott az identitásválság. Ki vagyok valójában, ha nem lehetek a színpadon? Ha nem lehetek Lzzy a Halestormból, akkor ki is vagyok? És mit fogok kezdeni az életemmel? Ez egy nagyon új tapasztalás volt. Ilyet még soha az életben nem éreztem. De ismét világos lett előttem, hogy számomra a zeneszerzés és a szövegírás valóban terápia. Mindig is az volt. Segít abban, hogy eloszlassam magamban és magam körül a sötétséget, hogy a kirakós darabjai a helyükre kerülhessenek. Egyértelmű, hogy egy teljesen más Halestorm lemez született meg így, mintha nincs ez a pandémia.”

A korábban írt új dalokat félre is tettétek?
„Igen, szinte az összes fiókba került, jó mélyre! (nevet) Egy idő után azt éreztem, hogy azok a dalok túl óvatosak, nem tükrözik igazán, amit érzek, amit gondolok. Tele volt a világ öncélú, ostoba gyűlölködéssel, az emberek csupa kicsinyes szarsággal foglalkoztak, ez pedig arra sarkallt, hogy kiírjam magamból a gondolataimat. Mást nem is tehettem, hiszen én is be voltam zárva. Egyrészt a saját elveszettségem inspirált, másrészt a világ borzalmas állapota.”

Mire azonban stúdiózni tudtatok, megint változott egy kicsit a helyzet.
„Persze. Folyamatosan voltak hullámvölgyek meg jobb pillanatok, akár egy hullámvasúton. És mindig igyekeztünk egymásban is tartani a lelket. Itt vagyunk négyen, együtt, a világ ellen. Megoldjuk ezt is! De még most sem látni az alagút végén a fényt, attól tartok. Óriási érzés volt, amikor már próbálni tudtunk, aztán amikor elkezdhettük a stúdiózást, de hogy valóban minden visszatérhet-e a régi kerékvágásba… nos, ezzel kapcsolatban még vannak kétségeim. Van egy olyan érzésem, hogy ez most egy új világ nyitánya.”

(A teljes interjú a Hammerworld magazin júniusi számában olvasható.)

A tartalomból: Abaházi Rt ★ Alestorm ★ Audrey Horne ★ Black Oath ★ CoreLeoni ★ Everflow ★ Five Finger Death Punch ★ Halestorm ★ Heaving Earth ★ Ignite ★ Kreator ★ Kovácsovics Máté / Mudfield ★ Nothing More ★ Paddy and the Rats ★ Pazdera György / Totális Metal ★ Satan ★ Solipsism ★ Thunder ★ U.D.O. ★ Watain
Kapható a megszokott lemezboltokban, hipermarketekben, benzinkutakon és újságárusoknál!
Gyűjtői kiadás: https://hammerworld.hu/shop
Előfizetési információk: https://hammerworld.hu/elofizetes/

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV