HAKEN – Új dal és videó a brit prog metalosoktól: Nightingale

Nightingale címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a prog metalos brit Haken. A 2020-as Virus lemez óta ez az első friss muzsika a csapattól, ahová az év elején tért vissza az eredeti billentyűs, Pete Jones.

A Nightingale volt az első dal, amit Pete Jones hozott a visszatérése után. Az eredeti ötletet a klasszikus Haken-hangzás ihlette, de aztán persze nagyban igazodott a mai világunkhoz. A törékeny momentumok mellett monstre riffek is vannak benne, a keverést pedig Jens Bogrenre bíztuk, aki mint mindig, most is lenyűgözött minket. Nem is lehetnénk elégedettebbek az eredménnyel!

A dalszöveg magával az alkotási folyamattal foglalkozik, és azzal az üzenettel, hogy ne feledkezzünk meg a háláról az élet pozitívumaiért, legyenek azok apró vagy nagy dolgok, még akkor sem, ha esetleg az utóbbi időszak nehéz volt.


Pete Jones a kezdet kezdetén (2007-2008) játszott a Hakenben, annak idején az Enter The 5th Dimension című első demón is játszott. Diego Tejeida billentyűs tavaly novemberben jelentette be a távozását.


www.facebook.com/HakenOfficial


HAKEN – Nightingale (2022)

Kapcsolódó hír, hogy a Haken gitárosa, Charlie Griffiths június 17-én egy Tiktaalika című szólóalbummal jelentkezik. Első előzetesként azzal az Arctic Cemetery című dallal lehet ismerkedni, amelyben Tommy Rogers énekel a Between The Buried And Me-ből.

A szólólemezen Griffiths érinti majd az olyan hozzá közelálló zenei világokat, mint a thrash metal, vagy a kilencvenes évek tech metalja és az alternatív rockja.

Az Arctic Cemetary volt az egyik első szám, amit az albumomra megírtam, és amint kiszaladt belőlem a ‘Dead and buried, laying in an Arctic Cemetery’ sor, az azonnal kijelölte számomra a követendő utat. A dalszöveg arra reflektál, hogy a modern ember több százmillió éves temetők helyét fedezi fel, megtalálja őseink nyomait, és elgondolkodik azon, hogy vajon mit tanulhatunk ettől a régesrég kihalt lénytől. Ezt a témát hihetetlenül lenyűgözőnek találom, egyben alázatra is késztet.KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.