GOJIRA – “Lars Ulrich a legjobb showman dobos a világon”

Az új Gojira album kapcsán Mario Duplantier dobos a Loudersoundnak nyilatkozott a fontos hatásairól, kedvenceiről.

Mario a Metallica dobosáról, Lars Ulrichról:Lars volt talán az első dobos, akire igazán felfigyeltem. Talán 10-11lehettem, amikor a bátyám (Joe Duplantier, a Gojira frontembere) karácsonyra megkapta a Metallicától a Live Shit: Binge & Purge VHS-t. Csak ültünk és lestük, én meg le sem tudtam venni a szemem Larsról; ahogy játszott, a dobjainak színe, a mozdulatai… az egész annyira vagány volt. Azonnal mondtam is a bátyámnak: ‘Ez a dobos a legjobb a világon!’ Akkor döntöttem el, hogy én is dobolni akarok. Lars egy zseni; ha meghallgatod az első öt Metallica albumot, az a dobolás annyira különleges, különösen ahogy megírta azokat a témákat. Még ma is úgy gondolom, hogy Lars a legjobb showman dobos a világon. Nem a tempóról vagy a technikáról beszélek, ez valami más. Senki sem tudná elképzelni a Metallicát más dobossal.


A néhai Vinnie Paulról a Panterából:
Mint sok metalos a ’90-es években, én is úgy nőttem fel, hogy rengeteg Panterát hallgattam. Manapság már kevesebbet hallgatom őket, de még mindig szeretem a zenéjüket, Vinnie Paul pedig az egyik legtehetségesebb dobos volt a metal színtéren. Ő tényleg kiemelkedett a játékával. Egyedi groove-ja volt, ugyanakkor hihetetlenül precízen dobolt, és pontosan tudta, hova kell helyezni a hangsúlyokat, hogy a dalaik igazán hatásosak legyenek. A lábai szupergyorsak és feszesek voltak, és ahogy a dobokat ütötte, abban valami hihetetlen erő feszült – ő volt a thrash igazi királya. Egy látványos, nagyon is karizmatikus dobos, aki óriási hatással volt rám. Imádom azt a stílusérzéket, amit a dobolásba vitt.


David Silveriáról, a Korn eredeti dobosáról:Csak hallgasd meg az első öt Korn album bármelyikét. Azoknak ott lehetne a helye minden idők Top 20 albuma között, egészen az Untouchables lemezig. David Silveria egyértelműen az egyik fő oka annak, hogy annyira szeretem a Kornt, de a gitárokat, a basszusgitár hangzását is bírom, meg azt is, ahogy Jonathan Davis énekel. Tökéletesek ezek is, hozzájárulnak a zene általános erejéhez. Annyi változatosság és erő van a Korn dalaiban, David Silveria meg kialakította a saját stílusát. Az első két albumon őrült sok szellemhangot (hangsúlytalan ütés) játszik… taktjel nélkül dobolt, így az ütemei folyamatosan mozogtak, de annyira ízlésesen és groove-osan. Aztán az Issues lemeznél megszabadult az első albumok összes komplexitásától, és jött egy friss, egyszerűbb stílus, ami nagyon is inspirálta a játékomat, azt ahogy én közelítek a témáim kialakításához.GOJIRA – Fortitude (a 2021-es album)01. Born For One Thing
02. Amazonia
03. Another World
04. Hold On!
05. New Found
06. Fortitude
07. The Chant
08. Sphinx
09. Into the Storm
10. The Trails
11. Grind

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.