Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

GOJIRA – “Lars Ulrich a legjobb showman dobos a világon”

Az új Gojira album kapcsán Mario Duplantier dobos a Loudersoundnak nyilatkozott a fontos hatásairól, kedvenceiről.

Mario a Metallica dobosáról, Lars Ulrichról:Lars volt talán az első dobos, akire igazán felfigyeltem. Talán 10-11lehettem, amikor a bátyám (Joe Duplantier, a Gojira frontembere) karácsonyra megkapta a Metallicától a Live Shit: Binge & Purge VHS-t. Csak ültünk és lestük, én meg le sem tudtam venni a szemem Larsról; ahogy játszott, a dobjainak színe, a mozdulatai… az egész annyira vagány volt. Azonnal mondtam is a bátyámnak: ‘Ez a dobos a legjobb a világon!’ Akkor döntöttem el, hogy én is dobolni akarok. Lars egy zseni; ha meghallgatod az első öt Metallica albumot, az a dobolás annyira különleges, különösen ahogy megírta azokat a témákat. Még ma is úgy gondolom, hogy Lars a legjobb showman dobos a világon. Nem a tempóról vagy a technikáról beszélek, ez valami más. Senki sem tudná elképzelni a Metallicát más dobossal.


A néhai Vinnie Paulról a Panterából:
Mint sok metalos a ’90-es években, én is úgy nőttem fel, hogy rengeteg Panterát hallgattam. Manapság már kevesebbet hallgatom őket, de még mindig szeretem a zenéjüket, Vinnie Paul pedig az egyik legtehetségesebb dobos volt a metal színtéren. Ő tényleg kiemelkedett a játékával. Egyedi groove-ja volt, ugyanakkor hihetetlenül precízen dobolt, és pontosan tudta, hova kell helyezni a hangsúlyokat, hogy a dalaik igazán hatásosak legyenek. A lábai szupergyorsak és feszesek voltak, és ahogy a dobokat ütötte, abban valami hihetetlen erő feszült – ő volt a thrash igazi királya. Egy látványos, nagyon is karizmatikus dobos, aki óriási hatással volt rám. Imádom azt a stílusérzéket, amit a dobolásba vitt.


David Silveriáról, a Korn eredeti dobosáról:Csak hallgasd meg az első öt Korn album bármelyikét. Azoknak ott lehetne a helye minden idők Top 20 albuma között, egészen az Untouchables lemezig. David Silveria egyértelműen az egyik fő oka annak, hogy annyira szeretem a Kornt, de a gitárokat, a basszusgitár hangzását is bírom, meg azt is, ahogy Jonathan Davis énekel. Tökéletesek ezek is, hozzájárulnak a zene általános erejéhez. Annyi változatosság és erő van a Korn dalaiban, David Silveria meg kialakította a saját stílusát. Az első két albumon őrült sok szellemhangot (hangsúlytalan ütés) játszik… taktjel nélkül dobolt, így az ütemei folyamatosan mozogtak, de annyira ízlésesen és groove-osan. Aztán az Issues lemeznél megszabadult az első albumok összes komplexitásától, és jött egy friss, egyszerűbb stílus, ami nagyon is inspirálta a játékomat, azt ahogy én közelítek a témáim kialakításához.GOJIRA – Fortitude (a 2021-es album)01. Born For One Thing
02. Amazonia
03. Another World
04. Hold On!
05. New Found
06. Fortitude
07. The Chant
08. Sphinx
09. Into the Storm
10. The Trails
11. Grind

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.