GLORYHAMMER – Tíz év után egy e-mailben rúgták ki Thomas Winkler énekest

Augusztus 22-én egy rövid közleményben tudatta a Gloryhammer, hogy megváltak az énekesüktől, Thomas Winklertől. A Gloryhammer a kalózmetalos Alestorm vezéreként ismert Chris Bowes másik bandája, a heroikus fantasy power metalban utazó csapatot láthattad a 2019-es Rockmaratonon.

Sajnálattal jelentjük be, hogy Thomas Winkler már nem tagja a Gloryhammer zenekarnak. Minden közelgő koncertet (beleértve az Alestormmal közös UK-turnét is) a tervek szerint megtartunk – egy új énekessel. Dundee örök dicsőségére.

Nem sokkal később egy újabb üzenetet tettek közzé, majd Thomas is beszámolt a történtekről.

Gloryhammer:
Elolvastuk az összes hozzászólásotokat, és megértjük, hogy sok a zavar, a találgatás és a szomorúság a legutóbbi üzenetünk kapcsán. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért fogalmaztunk ilyen röviden. Nyilván mindannyian szomorúak vagyunk, hogy ide jutottunk; ez nem az a végkifejlet, amit bárki is akart volna, de úgy éreztük, hogy nincs más választásunk…

www.facebook.com/gloryhammer
…Tom iránti tiszteletből jelenleg nem kívánjuk tovább részletezni a dolgot. Csak annyit ígérhetünk nektek, hogy visszatérünk, és mindent megteszünk azért, hogy egy olyan új énekessel jöjjünk vissza, aki megfelel az elvárásaitoknak, és hogy továbbra is a Gloryhammer koncerteket és albumokat hozhassuk nektek, jobbakat, mint valaha. Igazán köszönjük a megértést és a kedves támogató üzeneteket, ez egy nagyon szomorú és nehéz időszak mindannyiunk számára.


Thomas Winkler:


Kedves Gloryhammer-barátaim és rajongóim!

Ma reggel kaptam egy e-mailt a zenekartól, amelyben arról tájékoztattak, hogy elválnak útjaink. Ennek okaként az üzleti és szervezeti kérdésekkel kapcsolatos véleménykülönbségeket jelölték meg. Elakadt a szavam.

Csak annyit mondhatok, hogy ezt minden érintett számára egy rossz döntésnek tartom, és ez egyaránt vonatkozik a zenekarra, önmagamra, és különösen rátok, a rajongókra. Nehéz elhinni, hogy a Bloodstock fesztiválon adott minapi koncertünk hirtelen az utolsó közös fellépésünk lett.

Miután megszoktam ezt a helyzetet, ígérem nektek, hogy ezt a szakítást arra fogom használni, hogy egy új zenei ösvényre lépjek, de továbbra is a rock és a metal területén.

Addig is, folyamatosan tájékoztatlak titeket, és remélem, hogy kapcsolatban maradtok velem. Nagyra értékelem az elmúlt tíz évben nyújtott fantasztikus támogatást! Nélkületek mindez nem lett volna ugyanaz.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.