Skip to content

Forró Drót – hírek röviden

Tony Iommi, a Black Sabbath gitárosa az újévi köszöntőjében kitért arra, hogy felépült a saját stúdiója, amelybe már csak a felszereléseknek kell megérkezniük, és alig várja, hogy új albumot készíthessen. De addig is, készülőben egy válogatás, amely a Sabbath Tony Martin énekes korszakából származó lemezeit fogja tartalmazni.

Távozott a svéd melodikus death/thrash banda, a The Crown dobosa, Henrik Axelsson, akinek a helyét a csapat régi barátja, Mikael Norén, az Impious egykori zenésze foglalta el.

Az amerikai Foo Fighters tagjai egy közleményben tudatták a zenerajongókkal, hogy Taylor Hawkins dobos tavalyi halála után is folytatni kívánják a pályafutásukat.

A 2023-as esztendő folyamán lovaggá ütik szülőhazájában Brian May-t, a Queen gitárosát, aki boldogan köszönte meg a kitüntetést a honlapján: „Azt, hogy lovaggá ütnek, nem jutalomként, hanem sokkal inkább feladatként, megbízásként fogom fel, hogy tovább harcolhassak az igazságért, hogy hangot adhassak azoknak, akik nem hallathatják a hangjukat.”

A nemrégiben visszatérő metalcore zenekar, az Attack Attack! bejelentette, hogy a 2021-es Long Time, No Sea kislemez után úgy egy hónap múlva jön a folytatás, a Joey Sturgis producerrel rögzített dalcsokornak köszönhetően.

Az 1987 óta aktív Porcupine Tree énekes-gitárosa, Steven Wilson a 2023-as év kezdetének alkalmából egy hivatalos közleményt tett közzé, amelyben mindamellett, hogy szót ejtett a hamarosan érkező, tíz nótát tartalmazó új szólóalbumáról, bejelentette, hogy a PT idei nyári fesztiválkoncertjei nagy valószínűséggel a zenekar utolsó fellépései lesznek.

November végén a Nuclear Assault mindenféle különösebb magyarázat nélkül tette közzé a megszűnésének hírét, de most Dan Lilker, a banda basszusgitárosa elárulta, több oka volt a döntésük meghozatalának: egyfelől már ő is belefáradt a folyamatos turnézásokba, másfelől az énekes John Connellynek a polgári foglalkozása (középiskolai tanár) is bonyolulttá tette volna a további színpadon maradást.

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Metallica Enter Sandman című szerzeménye, hiszen átlépte az egymilliárdos hallgatottsági álomhatárt a Spotify-on.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw