Skip to content

Forró Drót – hírek röviden

Tony Iommi, a Black Sabbath gitárosa az újévi köszöntőjében kitért arra, hogy felépült a saját stúdiója, amelybe már csak a felszereléseknek kell megérkezniük, és alig várja, hogy új albumot készíthessen. De addig is, készülőben egy válogatás, amely a Sabbath Tony Martin énekes korszakából származó lemezeit fogja tartalmazni.

Távozott a svéd melodikus death/thrash banda, a The Crown dobosa, Henrik Axelsson, akinek a helyét a csapat régi barátja, Mikael Norén, az Impious egykori zenésze foglalta el.

Az amerikai Foo Fighters tagjai egy közleményben tudatták a zenerajongókkal, hogy Taylor Hawkins dobos tavalyi halála után is folytatni kívánják a pályafutásukat.

A 2023-as esztendő folyamán lovaggá ütik szülőhazájában Brian May-t, a Queen gitárosát, aki boldogan köszönte meg a kitüntetést a honlapján: „Azt, hogy lovaggá ütnek, nem jutalomként, hanem sokkal inkább feladatként, megbízásként fogom fel, hogy tovább harcolhassak az igazságért, hogy hangot adhassak azoknak, akik nem hallathatják a hangjukat.”

A nemrégiben visszatérő metalcore zenekar, az Attack Attack! bejelentette, hogy a 2021-es Long Time, No Sea kislemez után úgy egy hónap múlva jön a folytatás, a Joey Sturgis producerrel rögzített dalcsokornak köszönhetően.

Az 1987 óta aktív Porcupine Tree énekes-gitárosa, Steven Wilson a 2023-as év kezdetének alkalmából egy hivatalos közleményt tett közzé, amelyben mindamellett, hogy szót ejtett a hamarosan érkező, tíz nótát tartalmazó új szólóalbumáról, bejelentette, hogy a PT idei nyári fesztiválkoncertjei nagy valószínűséggel a zenekar utolsó fellépései lesznek.

November végén a Nuclear Assault mindenféle különösebb magyarázat nélkül tette közzé a megszűnésének hírét, de most Dan Lilker, a banda basszusgitárosa elárulta, több oka volt a döntésük meghozatalának: egyfelől már ő is belefáradt a folyamatos turnézásokba, másfelől az énekes John Connellynek a polgári foglalkozása (középiskolai tanár) is bonyolulttá tette volna a további színpadon maradást.

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Metallica Enter Sandman című szerzeménye, hiszen átlépte az egymilliárdos hallgatottsági álomhatárt a Spotify-on.

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw