Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Twisted Sistert is beválasztják a Metal Hall of Fame-be. Sőt, a január 26-án megrendezésre kerülő gálán nem csak a beiktatásra kerül sor, hanem a zenekar – 2016 után először – fel is lép majd. Eddie Ojeda gitáros természetesen ujjongva tette közzé a hírt a közösségi médiában: „Alig várom, hogy 2023. január 26-án, Los Angelesben beiktassanak minket a Heavy Metal Hall of Fame-be!” Nem sokkal később Dee Snider énekes is megosztotta az érzéseit: „Alig várom, hogy 2016 óta először újra együtt játszhassunk… legfőképpen a próbán!” A Twisted Sistert Steve Vai és Mike Portnoy fogják „bevezetni” a már így is illusztris társaságba.

2021 januárjában Jon Schaffer, az Iced Earth gitárosa is részt vett az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa székházának megrohamozási kísérletében, majd a hírek szerint a tavalyi év végén bujkált is a hatóságok elől. Természetesen sokan meglepődtek a zenész szerepvállalásán, többek között az énekes Tim „Ripper” Owens is: „Valóban! Nem vagyok Jon barátja. Tizenöt évvel ezelőtt összevesztünk, vagy bármi is volt az. Az emberek megtesznek dolgokat, aztán megbánják azokat. És ő megtette, és meg fogja bánni. Semmi közöm Jonhoz. De azért meglepett.”

Az amerikai Vitriol bejelentette, hogy a távozó Scott Walker helyét Matt Kilner (Gorgasm, Iniquitous Deeds, Nithing) foglalja el a dobszerkó mögött: „Scott tehetsége és társasága hiányozni fog, de sajnos a munkája és az életmódja nem tette lehetővé, hogy turnézni tudjon” – áll többek között a death metal zenekar közleményében.

A progresszív death metalt játszó amerikai Cattle Decapitation bejelentette a következő nagylemezének megjelenési dátumát. A Terrasite című album május 12-én lát napvilágot a Metal Blade gondozásában, Gabe Serbian (a zenekar korábbi dobosa és gitárosa) emlékének szentelve. Íme, a dallista: Terrasitic Adaptation; We Eat Our Young; Scourge Of The Offspring; The Insignificants; The Storm Upstairs; …And The World Will Go On Without You; A Photic Doom; Dead End Residents; Solastalgia; Just Another Body.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw