Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Pearl Jam gitárosa, Mike McCready egy vele készült interjúban elmondta, hogy a zenekar közelgő albuma „sokkal súlyosabb, mint amire számítanátok”. A 2020-as Gigaton utódjának producere Andrew Watt (The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Post Malone, Dua Lipa) volt, aki korábban a Pearl Jam frontemberével, Eddie Vedderrel is együtt dolgozott a 2022-es Earthling szólólemezen. „Amikor tavaly stúdióban voltunk vele, nagyon szétrúgta a seggünket, koncentrált és rávett minket, hogy játsszunk, dalról dalra. A Gigaton elkészítése hosszú időbe telt, de ez az új album felvétele nem tartott sokáig. Mintha Andrew azt mondta volna: ’Nektek egy örökkévalóság a lemezkészítés. Csináljuk ezt meg, most rögtön!’. Sokkal súlyosabb, mint amire számítanátok. Megvan benne az első pár lemez dallamossága és energiája. Andrew arra sarkallt minket, hogy olyan keményen, dallamosan és átgondoltan játsszunk, mint már hosszú ideje nem. Úgy érzem, Matt Cameron dobolásában vannak olyan elemek, mint amilyeneket a Soundgardenben játszott. Akár tetszik, akár nem, sokkal több szólógitárt fogtok tőlem is hallani – olyan dolgokat, amiket már régóta nem csináltam. Megőrültem, mint Chris Cornell-lel és a Temple Of The Doggal a Reach Down lemezen (1991), oly sok évvel ezelőtt. Újra meg kellett tennem. Általában az első vagy második felvétel szokott a legjobb lenni. Utána elkezdek gondolkodni rajta, és már nincs meg az az érzés. De Andrew befogta a villámot a palackba, ahogy mondani szokták.”

Egészségi állapotára hivatkozva Corey Taylor kénytelen volt lemondania a Des Rocs & Jigsaw Youth zenekarral közös észak-amerikai turnéját: „Nehéz szívvel jelentem be, hogy lemondom a közelgő észak-amerikai turnémat. Az elmúlt hónapokban a mentális és fizikai egészségem megromlott, és elértem egy olyan állapotba, ami nem volt egészséges a családom és önmagam számára. Tudom, hogy ez a döntés sokkoló lesz néhányatoknak, mások talán ellenszenvesnek fogják tartani – de miután alaposan megvizsgáltam, hol vagyok és hova tartok, vissza kell vonulnom, és egyelőre otthon kell lennem a családommal. Azok, akik jegyet és VIP-csomagot vásároltak erre a közelgő turnéra, teljes mértékben visszakapják a pénzüket. Üdvözletemet küldöm a rajongóknak, a zenekaromnak, a családomnak és a barátaimnak, és mindenkinek, aki segített nekem eljutni idáig. Ígérem, mindent megteszek, hogy a lehető legegészségesebb legyek. Addig is elnézést kérek mindenkitől, akivel a turnén találkoztunk volna – és remélhetőleg a későbbiekben még találkozunk.”

Péntek este a milánói Slaughter Club előtt összegyűlt rajongóknak csalódottan kellett tudomásul venniük, hogy elmarad a The 69 Eyes fellépése. A hír mindössze harminc perccel a kapunyitás előtt érkezett, amikor is a szervezők „logisztikai problémákra” hivatkozva lemondták a felejthetetlen látványosságot ígérő koncertet: „Mély sajnálattal jelentjük be a következőket: A Good Musichoz és a Slaughter Clubhoz nem kapcsolódó komoly logisztikai problémák miatt a ma esti koncert elmarad, és jövő júniusra kerül átütemezésre, a konkrét időpont később kerül meghatározásra. A megvásárolt jegyek az új dátumra is érvényesek maradnak. A visszatérítéssel kapcsolatos információkat hamarosan közöljük. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, az új időponttal a lehető leghamarabb jelentkezünk.” A Good Music egy nappal később néhány részletre is kitért: „Úgy érezzük, hogy helyénvaló néhány pontosítást tennünk a tegnap este a Slaughter Clubban a The 69 Eyes koncertjén történtekkel kapcsolatban. Először is, elnézést kérünk azoktól, akik időt és pénzt fektettek abba, hogy eljöjjenek és megnézzék a koncertet, majd üres kézzel kellett távozniuk. De térjünk rá a tényekre! A The 69 Eyes énekese, Jirky egy csúnya egyéni baleset áldozata lett, miközben Comóban tartózkodott, ami megakadályozta a koncert normális lebonyolítását. Szigorúan magánjellegű ügy lévén nem szeretnénk belemenni a történtek részleteibe, de annyit elárulhatunk, hogy Jirkyt mélyen megrázta és elkeserítette, hogy nem tudott fellépni. Az egész délutánt azzal töltöttük, hogy megoldást találjunk a problémára, de sajnos nem tudtunk mást tenni, mint hogy átütemezzük az időpontot júniusra. A The 69 Eyes tagjai nagyon sajnálták a történteket, többször is bocsánatot kértek, és megerősítették, hogy nagyon szeretik az olasz közönséget. Minden egyéb történetet, ami betegségről, benzinről, rosszindulatról, vagy hasonló sztáros viselkedésről szól, megalapozatlannak kell tekinteni. A visszatérítés módjait hamarosan közölni fogjuk.”

A felére apadt az ikonikus svéd death metal csapat, a Grave tagsága, miután Tobias Cristiansson basszusgitáros és Mika Lagrén gitáros a távozás mellett döntöttek. A barátsággal történő szakítást követően a csapat minden közeli fellépését ideiglenesen felfüggesztették. A megmaradt tagok, a dobos Tomas Lagrén és a frontember Ola Lindgren közül utóbbi így kommentálta a történteket: „Az elmúlt hónapok eléggé megterhelőek voltak a Grave táborában. Két régi tagunk, Mika Lagrén és Tobias Cristiansson kiugrottak a hajóról, így már nem tagjai a zenekarnak. Nincs köztünk semmiféle harag, és sok szerencsét kívánunk nekik a jövőbeli törekvéseikhez. Azonban mindez hatalmas terhet jelent a zenekar számára, és lehetetlen megjósolni, mit hoz a jövő, vagy hogy egyáltalán van-e jövő. Ebben a pillanatban semmi sem biztos és semmi sem magától értetődő. Döntés született arról, hogy leállítunk minden élő tevékenységet 2024-re vonatkozóan, mivel tényleg nem áll rendelkezésre olyan felállás, amely lehetővé tenné a szükséges előkészületeket. Az idei év legfőbb célkitűzése az lesz, hogy lehetőség szerint újjászervezzük a zenekart, és remélhetőleg megírjunk/felvegyünk és kiadjunk egy új, régóta várt stúdióalbumot. Into the darkness – Into the…”

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw