Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

Kiko Loureiro, a Megadeth gitárosa bejelentette, hogy távozik a zenekarból. Az ősz folyamán családi okokra hivatkozva hagyta el a turnézó együttest, a helyét Teemu Mäntysaari foglalta el a Wintersunból. Most Kiko Loureiro egy sajtóközleményt adott ki, amelyben már-már véglegesnek nyilvánította a távozását. Elmondása szerint megbeszélte a helyzetet a zenekarvezető Dave Mustaine-nel, és együtt jutottak arra a következtetésre, hogy ez lesz a legjobb megoldás. A Megadeth egyelőre nem kommentálta az ügyet, de máris megindultak a találgatások, hogy a rengeteg dicséretben részesülő Teemu Mäntysaari vajon végleg átveszi-e a zenekarban 2015 óta gitározó Kiko Loureiro megüresedett posztját.

A The Black Dahlia Murder tagjai stúdióba vonultak, és megkezdték egy új lemez munkálatait. Ez lesz az első olyan korong, amelyen Brian Eschbach gitáros veszi át az énekesi feladatokat a néhai és nagyszerű Trevor Strnadtól, illetve amelyen újra szerepel a 2015-ös Abysmal album után távozó gitáros, Ryan Knight.
„Szó szerint most fejeztem be a dobolást a banda tizedik albumához, ami az én ötödik albumomat jelenti, és az, hogy kimerült vagyok, meglehetősen enyhe kifejezés – osztotta meg a közösségi médiában a dobos Alan Cassidy. – Annyira fel voltam pörögve, hogy mindannyian hallani fogjátok. Nagyon büszke vagyok arra, amit írtunk, ez az egyik kedvenc anyagom, amit valaha készítettünk. Bárcsak Trev is hallhatná, mert szerintem ő is ugyanilyen büszke és izgatott lenne – ha nem még ennél is jobban!”

December 1-én jelenik meg az Amorphis-gitáros Tomi Koivusaari szólóprojektjének, a Bjørkø-nek a bemutatkozó nagylemeze, Heartrot címmel. Ám, a rajongókat nyilván az is foglalkoztatja, mikor jöhet ki egy új Amorphis-lemez:
„Most egy európai turné következik, aztán jön egy finn turné, tavasszal pedig egy dél-amerikai turnéra készülünk – mondta Tomi Koivusaari. – De ezzel párhuzamosan elkezdjük átnézni az új elképzeléseket, dalötleteket, szóval, azt hiszem, a következő album ’25-ben vagy akörnyékén fog megjelenni. Szóval, gondolkodunk egy produceren és dolgozunk a stúdióban.”

Szintén december 1-én érkezik a Paradise Lost 30 esztendős Icon lemezének az újra felvett változata. Arról, hogy az Icon 30 címet viselő hanghordozó után mikor készülhet új stúdióalbum, az énekes Nick Holmes a következőket mondta:
„Elkezdtünk dolgozni néhány dalon. Aztán jött a nyári fesztiválszezon, és ez valahogy elsikkadt a fellépések között. Jó, ha szánunk egy kis pihenőidőt az írásra, mert nehéz egy dologra koncentrálni, ha folyton össze kell pakolnunk a bőröndjeinket, aztán repülőre kell szállnunk, hogy elutazzunk egy-egy koncertre, és még próbálnunk is kell a fellépések előtt. Kell egy kis időt szánni erre. Szóval, bízunk benne, hogy a jövő év elején akad néhány hónapnyi pihenőidőnk, amikor valóban többet dolgozhatunk majd az albumon. Ám, néhány dal már készen van. Azt hiszem, van pár dalunk, csak át kell néznünk azokat. Szóval, igen, remélhetőleg jövőre mindenképpen írni tudunk egy albumot. Hogy a jövő évben fel is vesszük-e, azt nem tudom, de bízom benne, hogy legalább megírjuk.”

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw