Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

Az elmúlt napokban felröppent pár érdekes hír, ezek közül szemezgetünk nektek:

A Slipknot megvált Jay Weinberg dobostól. Arról, hogy mi vezetett a szakításhoz, nem érkeztek információk, csak a zenekar nyilatkozata, miszerint „a Slipknot fejlődni akar”, és hogy „a banda úgy döntött, hogy kreatív döntést hoz”.
„Szeretnénk köszönetet mondani Jay Weinbergnek az elmúlt tíz év során tanúsított odaadásáért és szenvedélyéért – olvasható a Slipknot közleményében. – Senki sem helyettesítheti Joey Jordison eredeti hangzását, stílusát vagy energiáját, de Jay tiszteletben tartotta Joey szólamait és hozzátette a magáét az elmúlt három albumhoz, és ezt mi, a zenekar tagjai, a rajongóinkkal egyetemben nagyra értékeljük. De mint mindig, a Slipknot most is a fejlődésre törekszik. A zenekar úgy döntött, hogy kreatív döntést hoz, így elválnak az útjaink Jaytől. A legjobbakat kívánjuk Jaynek, és nagyon izgatottan várjuk, hogy mit hoz a jövő!”

A Slayer 2019-es feloszlása óta a gitáros Kerry King folyamatosan a rejtélyes új bandájáról beszél, de konkrétumok sosem kerültek napvilágra – egészen mostanáig! A zenész ugyanis egy fotót tett közzé a közösségi oldalán, amelyen egy földön heverő lánc szerepel. Alatta a felirat: „Coming in 2024…”. Ami a láncos fotót illeti, Kerry King a Slayer legutolsó koncertjén ledobta a színpadon a jellegzetes láncát, ezzel jelképezve a zenekar végét.
Most az igazi kérdés az, hogy ki is lesz valójában Kerry King bandájában. Egyelőre egy 2022 júliusában elhangzott nyilatkozatra támaszkodhatunk, amelyben a gitáros megerősítette, Paul Bostaph is tagja lesz a zenekarának:
„Most kezdtünk el próbálni, és az egyetlen személy, akit elárulhatok, az Paul, mert a Slayertől hoztam magammal, és nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Csak március végén kezdtünk el próbálni, és ez volt az első alkalom a 2019 végi utolsó Slayer-koncert óta, hogy Paul és én végre együtt ültünk be egy szobába.”
Érdekesség, hogy Paul Bostaph pár nappal ezelőtt osztotta meg a közösségi oldalán, hogy már stúdióban van egy maréknyi projektje. Lehetséges, hogy Kerry King új zenekara nemrég vette fel a debütáló anyagát?

Jövőre mozgalmas éve lesz a Powerwolf-nak! A zenekar tegnap jelentett be egy rakás európai turnédátumot 2024 októberére, a HammerFall és a Wind Rose közreműködésével, valamint egy vadonatúj lemez terveit is megszellőztette:
„Izgatottan jelentjük be a Powerwolf történetének legnagyobb turnéját, valamint egy vadonatúj album megjelenését a 2024-es esztendő folyamán – áll a zenekar közleményében. – Anélkül, hogy máris belemennénk az album részleteibe, a Wolfsnächte 2024 egy lélegzetelállító élmény lesz, amit nem szabad kihagyni! Hatalmas produkcióra és néhány olyan meglepetésre számíthattok, amit eddig még nem láttatok tőlünk! Barátaink a HammerFallból és a Wind Rose-ból csatlakoznak hozzánk, hogy biztosítsák a tökéletes estéket!”
A turnénak magyar dátuma is lesz: 2024. október 22-én Budapesten, az MVM Dome-ban lép fel a Powerwolf – és két kísérőzenekara.

Újabb részleteket árult el hamarosan megjelenő szólóalbumáról Bruce Dickinson. Kiderült, hogy a 2024-ben megjelenő The Mandrake Project lemezhez egy azonos című képregénysorozat is társul majd, amelyet maga a zenész alkotott, a forgatókönyve Tony Lee-nek köszönhető, az illusztrációkat pedig Staz Johnson készítette. Az album első kislemeze, az Afterglow of Ragnarok november 30-án fog megjelenni egy 7”-es vinyl lemezen, amelyen Bruce Dickinson eredeti szóló demóverziója is hallható lesz az Iron Maiden 2015-ös The Book of Souls című albumán szereplő If Eternity Should Fail dalának.
„Fontos volt, hogy ezzel a számmal megadjuk a projekt hangvételét – mondta Bruce Dickinson. – Ahogy a címéhez illik, ez egy súlyos dal, és egy nagyszerű, hatalmas riff vezeti. Ugyanakkor van egy valódi dallam is a refrénben, ami megjeleníti a fényt és az árnyékot, amit a lemez többi része is hoz. És várjátok csak ki, amíg meglátjátok a klipet!”
A korábban bejelentett 2024-es brazíliai és mexikói koncerthelyszínek mellett egy rakás európai turnéállomásra is fény derült. Örömteli, hogy a koncertkörútnak magyar állomása is lesz: 2024. június 1-én, a Barba Negrában!

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw