Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Megadeth megosztotta az első közös fotót Marty Friedman gitárossal, amit a ma esti tokiói koncertjük előtt készítettek. 23 év után ez volt az első alkalom, hogy az egyébként Japánban élő Marty Friedman egy színpadon állt egykori zenésztársaival. A nemrég véget ért koncertet online is közvetítették, de ha valaki lemaradt róla, nem kell búslakodnia, hiszen az internetet máris elárasztották a különböző rajongói videók, bizonyítva, hogy óriási show kerekedett az ikonikus zenészek együttműködéséből.

Az egykori Megadeth-tagokkal is megerősített Kings of Thrash a múlt pénteken Michiganben lépett fel. A koncerten Chuck Behler dobos is fellépett, aki 35 év után játszott először együtt egykori zenésztársaival, David Ellefsonnal, Chris Polanddal és Jeff Younggal. Chuck 1987 és 1989 között volt a Megadeth tagja, az ő játéka hallható a So Far, So Good… So What! című albumon is. David Ellefson így lelkendezett a közös fellépés kapcsán: „Ez egy történelmi pillanat a rajongók és a barátok számára egyaránt. Ma este Flintben, Michiganben volt az első alkalom, hogy én, Jeff Young és Chuck Behler 35 év után együtt léptünk fel élőben. Az utolsó közös koncertünk a Monsters of Rock Castle Doningtonon volt, Angliában, 1988. augusztus 20-án! Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezt a szívből jövő és varázslatos pillanatot!”

Nem kétséges, hogy a gitárhős Eddie Van Halen és a popikon Michael Jackson 1982-es együttműködéséből történelmi sláger született. Lehetséges, hogy a történelem ismétli önmagát? A Rage Against the Machine gitárosa, Tom Morello szerint nem elképzelhetetlen mindez, aki nemrégiben Post Malone-nal jammelt együtt: „Egyik este együtt vonultunk be a stúdióba. Hallottam, hogy rajong a rockért, ezért beugrottam hozzá. Kidolgoztunk egy elég beteges témát. Úgy éreztem, hogy ez olyan lehet számára, mint a saját Beat It-je. Michael Jackson egy hatalmas popsztár, Eddie Van Halennel összeállva valami olyat alkotott, amire senki sem számított. Amikor összefutunk, mondani szoktam, hogy ’Még mindig nem sikerült elkapnod a fonalat!’. Erre ő: ’Igen, ember, meg fogom csinálni!’. Erre én: ’Oké! Ez lehetne a te Beat It-ed, haver!’.”

A 2015-ben „határozatlan ideig” szünetre vonuló Poisonblack az ősz folyamán egy miniturnéval tér vissza, megünnepelvén a 2003-as debütáló lemez, az Escapexstacy kereken húsz évvel ezelőtti megjelenését. A turnén a zenekar eredeti énekese, JP Leppäluoto is részt vesz, aki az említett nagylemezen is közreműködött. A gitáros Ville Laihiala – aki később az énekesi feladatokat is átvette – így nyilatkozott a négyállomásos (Oulu, Jyväskylä, Tampere, Helsinki) koncertkörútról: „Eltelt néhány évtized az első albumunk megjelenése óta. Még egyszer buszra szállunk a régi srácokkal, és ami a legnagyszerűbb, hogy JP is a fedélzeten lesz. Óriási szerepe volt abban, ahogy beindult a karrierünk. Üdvözöljük a koncerteken!”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw