Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Megadeth egykori tagjai, David Ellefson, Jeff Young és Chris Poland megalapították a Kings of Thrash nevű zenekart, és korai Megadeth-anyagokat játszanak. A csapat jelenleg is stúdióban van, hogy rögzítse a debütáló nagylemezét. Egy interjú során Chris Polandtól azt kérdezték, benne lenne-e, hogy Dave Mustaine is játsszon a zenekarban, ő pedig erre így reagált: „Basszus, de még mennyire! Ez most komoly? Úgy gondolom, ez nagyon király lenne! De Dave valószínűleg egy kissé olyan, mint Miles Davis. Miles Davis sem nézett vissza soha, csak előre. És tisztában vagyok vele, hogy bizonyos dalokat eljátszik bizonyos lemezekről, de nem hinném, hogy olyan távolra vissza akarna menni. És ezt még nagyon sokat kellene tanulgatnia. De mivel ő írta, így valószínűleg öt perc alatt el is tudná játszani ezeket.”

Ozzy Osbourne hivatalos nyilatkozatot adott ki a két megnyert Grammy-díjával kapcsolatban: „Egy szerencsés anyaszomorító vagyok, hogy elnyertem a ’Legjobb rockalbum’ Grammy-díját! Abban az áldásban volt részem, hogy a világ legjobb zenészeivel és Andrew Watt producerrel dolgozhattam együtt ezen az albumon. A „Legjobb metal előadás’ díjának elnyerése ugyanilyen örömteli volt számomra, mivel a dalban régi barátom és Black Sabbath-os zenekari társam, Tony Iommi is közreműködött.”

Az Exodus gitárosa, Gary Holt érdekes kijelentéseket tett a zenekar jövőbeli terveivel kapcsolatban: „Mindig is milliónyi riffel rendelkeztem. Valószínűleg van vagy ezer, amit nem használtam fel a legutóbbi albumon. Néha csak azért, mert kényszerbeteg vagyok, belemerülök a legújabb riffbe, és vissza sem megyek, hogy meghallgassam a többi anyagot. Néha pedig előveszek egy évtizedekkel ezelőtti, igazán jó cuccot – hű, ezt eddig hogyhogy nem használtam fel? A turné után lesz három hónap szabadságom, és elkezdek dolgozni az új lemezen.”

A death metalos Necrot is megkezdi az új lemezének a munkálatait, ami a 2020-as Mortal folytatása lesz. „Örömmel jelentjük be, hogy még ebben a hónapban stúdióba vonulunk Greg Wilkinsonnal, hogy felvegyük az új Necrot LP-t, ami még idén meg fog jelenni a Tankcrimes kiadónál! Az új dalok pokolian betegek, és jövő héten megkezdjük a próbálásukat” – áll többek között a zenekar nyilatkozatában.

A svéd glam/sleaze rockos Crashdïet az elkövetkezendő időszakban több koncertet is ad, ám a basszusgitáros Peter London egészségügyi problémák miatt biztosan nem tud fellépni: „Tavaly június óta teljes munkaidős betegszabadságon vagyok a kiégésem miatt. A felépülés pedig a vártnál lassabban halad. Ebben az állapotban turnéra vinni engem mindenki részéről túl nagy kockázat lenne. De nagyon szeretném, ha a show folytatódna, és a srácok meg is találták a helyemre a tökéletes beugrót, Sam Söderlindh-et (Corroded, Dampf), akiről tudom, hogy elsőrangúan fogja ellátni a basszusgitáros feladatokat. Optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy amint az egészségem engedi, visszatérhetek. Köszönöm mindenki megértését!” – olvasható Peter London közleményében.

2025-ben lesz 40 esztendős a Dream Theater, és sokan remélik, hogy a várható nagyszabású turnén visszaül a dobok mögé a 2010-ben távozott Mike Portnoy. A dobos így vélekedik minderről: „Természetesen örömmel fogadnám az ötletet, ez egyértelmű, és mondtam a fiúknak, hogy mindez a körülményektől függ, hiszen nyilvánvalóan rengeteg a feltételes körülmény. Azt nem tudom, hogy mindenáron szeretnék-e session-zenész lenni egy olyan zenekarban, amelyet én magam alapítottam. De ha engem kérdeznek, játszanék-e még egyszer a srácokkal? Persze, ha megfelelő hipotetikus helyzet adódna, akkor igen, természetesen nyitott vagyok rá.”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw