Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A gitáros Marty Friedman legutóbb 2000-ben játszott együtt a Megadeth tagjaival, de a hírek szerint február 27-én a tokiói Nippon Budokan koncerten erre újra sor kerülhet. Legalábbis erre utalt a zenész Burrn! magazinnak adott interjúja – amit azóta eltávolítottak az oldalról. Mindenestre érdekes lenne Friedmant 23 év után újra a Megadethben látni.

Corey Taylor stúdióba vonult a producer Jay Rustonnal, hogy elkezdje a 2020-as CMFT szólóalbuma folytatásának a felvételeit. A lemezzel kapcsolatos hírek első ízben a basszusgitáros Eliot Lorangótól érkeztek, majd a Slipknot énekese is megerősítette az információt: „Zeneileg keményebb. Gyorsabb, de még mindig rengeteg dolog található benne az első albumról. Szóval vannak benne Slipknot-elemek. Vannak Stone Sour-elemek. Vannak CMFT-elemek. Vannak elemei annak, amit már évek óta csinálok. Minden, amit mindig is akartam csinálni. Ezt csináljuk. Csak felpörgetjük, és az egész olyan jól hangzik, hogy nem is tudom leírni, mennyire fel vagyok dobva, hogy belekezdhetek ebbe! Komolyan mondom, mint egy szívroham. Senki sincs felkészülve arra, amit most hallani fog. De előbb fel kell vennünk…”

A kanadai tech-death metalos Archspire is alaposan felpörgeti a 2023-as évet. A zenekar jelenleg minden idők egyik legőrültebb death metal klipjét forgatja, egy hónap múlva pedig turnéra indul, amelynek keretein belül március 23-án Budapestet, az Analog Music Hallt is eléri. Sőt, megkezdődtek a 2021-es Bleed the Future album folytatásának a munkálatai is, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy Spencer Prewett dobos szerint még több blastbeatre lesz benne szükség.

A Fear Factory újra leszerződött a Nuclear Blasthoz. A zenekar 2013 és 2021 között állt szerződésben a kiadóval, így a Genexus (2015) és az Aggression Continuum (2021) is a német lemezcégnél jött ki. Dino Cazares gitáros a következőket fűzte hozzá az újraegyesüléshez: „Ez egy új év és egy új fejezet a Fear Factory számára. Remekül startolunk, hiszen újra aláírtunk a Nuclear Blast Recordshoz és A&R legendánkhoz, Monte Connerhez, aki eredetileg 1992-ben szerződtette a zenekart. Nagyszerű érzés egy olyan kiadónál lenni, amely megért bennünket, és amely mindig is támogatott minket, különösen akkor, amikor erre a legnagyobb szükségünk volt.”

Az 1986-ban Unknown Death néven alapított, majd rövid ideig a Decomposed nevet használó Terrorizer történelmének első komolyabb időszaka 1987-1989 között íródott. A ’89-es feloszlást követően 2005-ben csak rövid időre tért vissza a grindcore banda, hogy aztán 2009-től folyamatosan a színtér szereplője legyen. 2021-ben az Earache Records büszkén jelentette be, hogy szerződést kötött a zenekarral, és hogy egy új album van készülőben. Ám, úgy tűnik, hogy a lemezből semmi sem lesz, és a banda története is véget ér. Pete Sandoval üzenete legalábbis erről árulkodik: „Mivel a magánéletem és az I Am Morbid miatt sűrű az időbeosztásom, nem maradt több időm a Terrorizerrel dolgozni. Ez az jelenti, hogy nem lesz Terrorizer-anyag, vége!”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. MANESKIN
  Rush!
 2. RIVERSIDE
  ID.entity
 3. OBITUARY
  My Will To Live
 4. CARCASS
  Necroticism
 5. ROTTING CHRIST
  Rituals
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. VISIONS OF ATLANTIS
  Clocks
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw