Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

FIRKIN – Hajóra szálltak az új énekessel, klippel az első dal: Still Alive!

Still Alive! címmel készült el a Firkin első dala az új énekesükkel, Kelemen Ákossal (ex-Zságbamacska), aki tavaly vette át Kovács Nemes András helyét. A hónap elején bemutatott új dalhoz már a hivatalos klip is megérkezett.

A Firkin hónapok óta dolgozik azon, hogy idén minél több életenergiát adó zenével és reményteli tartalommal támogassa rajongóit. Az első bejelentés sajnos egy aggasztó hírrel indult, miszerint a zenekar eddigi frontembere, Kovács Nemes Andor (Andy) úgy döntött, hogy nem tudja a továbbiakban összeegyeztetni a szerbiai életét a magyarországival, így barátsággal elbúcsúzik a Firkintől, helyette családjára, illetve állandó főállására, a színészi karrierre fog koncentrálni.

A zenekar ősszel belevetette magát a munkás hétköznapokba, újraéledtek, beizzították a rakétákat, zenekari próbákkal, zeneszerzéssel töltötték a járvány alatti sok szabadidőt. A tevékeny hónapokra a koronát az új énekes, Kelemen Ákos (ex-Zságbamacska) belépése tette fel, akivel elindult a közös zenélés.


www.facebook.com/firkinbandTudtuk, hogy Ákos lesz az az ember, akivel tovább tudunk dolgozni, új dalokat tudunk írni, örömmel ülünk le sörözni, és aki jókat fog tudni beszélgetni veletek is. Közénk már teljesen beilleszkedett, röpködnek az embertelen poénok, túl vagyunk jó néhány termékeny próbán, amelyek gyümölcsét szeretnénk meg is mutatni nektek: a Still Alive! című vadiúj dalunkat már Ákossal vettük fel. Reméljük, hogy legalább annyira tetszik nektek a dal (és persze Ákos), mint nekünk.

FIRKIN – Still Alive! (2021)


Spotify

Ákos az első (firkinizációs) sokkról – és a közös munkáról:A Firkin csapatával való ismerkedésem, egyrészről tervezett menetrend szerint alakult, másrészről alá kellett vetnem magamat néhány emberkísérletnek is… Decemberben, amikor a vírus már olyan szintet öltött, hogy próbálni se tudtunk, akkor valahogy hirtelen megírtam (az akkor még End Of The Pandemic névre hallgató) Still Alive! című dal szövegét.

Sok zenei inspirációs anyagot kaptam Lilitől (Virág Lili hegedűs) és egy szép napos délutánon valahogy ezt hozta a hangulatom. Egyértelműen arról szól, hogy egyszer ennek a bezártságnak vége lesz, és szebb lesz a világ! Alig várom, hogy találkozzunk végre, igyunk valamit, aztán ha kellőképp hangulatba kerülünk – kezdődhet a tánc!


 

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.