FIRKIN – Hajóra szálltak az új énekessel, klippel az első dal: Still Alive!

Still Alive! címmel készült el a Firkin első dala az új énekesükkel, Kelemen Ákossal (ex-Zságbamacska), aki tavaly vette át Kovács Nemes András helyét. A hónap elején bemutatott új dalhoz már a hivatalos klip is megérkezett.

A Firkin hónapok óta dolgozik azon, hogy idén minél több életenergiát adó zenével és reményteli tartalommal támogassa rajongóit. Az első bejelentés sajnos egy aggasztó hírrel indult, miszerint a zenekar eddigi frontembere, Kovács Nemes Andor (Andy) úgy döntött, hogy nem tudja a továbbiakban összeegyeztetni a szerbiai életét a magyarországival, így barátsággal elbúcsúzik a Firkintől, helyette családjára, illetve állandó főállására, a színészi karrierre fog koncentrálni.

A zenekar ősszel belevetette magát a munkás hétköznapokba, újraéledtek, beizzították a rakétákat, zenekari próbákkal, zeneszerzéssel töltötték a járvány alatti sok szabadidőt. A tevékeny hónapokra a koronát az új énekes, Kelemen Ákos (ex-Zságbamacska) belépése tette fel, akivel elindult a közös zenélés.


www.facebook.com/firkinbandTudtuk, hogy Ákos lesz az az ember, akivel tovább tudunk dolgozni, új dalokat tudunk írni, örömmel ülünk le sörözni, és aki jókat fog tudni beszélgetni veletek is. Közénk már teljesen beilleszkedett, röpködnek az embertelen poénok, túl vagyunk jó néhány termékeny próbán, amelyek gyümölcsét szeretnénk meg is mutatni nektek: a Still Alive! című vadiúj dalunkat már Ákossal vettük fel. Reméljük, hogy legalább annyira tetszik nektek a dal (és persze Ákos), mint nekünk.

FIRKIN – Still Alive! (2021)


Spotify

Ákos az első (firkinizációs) sokkról – és a közös munkáról:A Firkin csapatával való ismerkedésem, egyrészről tervezett menetrend szerint alakult, másrészről alá kellett vetnem magamat néhány emberkísérletnek is… Decemberben, amikor a vírus már olyan szintet öltött, hogy próbálni se tudtunk, akkor valahogy hirtelen megírtam (az akkor még End Of The Pandemic névre hallgató) Still Alive! című dal szövegét.

Sok zenei inspirációs anyagot kaptam Lilitől (Virág Lili hegedűs) és egy szép napos délutánon valahogy ezt hozta a hangulatom. Egyértelműen arról szól, hogy egyszer ennek a bezártságnak vége lesz, és szebb lesz a világ! Alig várom, hogy találkozzunk végre, igyunk valamit, aztán ha kellőképp hangulatba kerülünk – kezdődhet a tánc!


 

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.