Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

FATAL ERROR – DAL- ÉS KLIPPREMIER: FORRADALOM

Művirágok karneválja I címmel június elején jött ki a Fatal Error negyedik nagylemeze, október 29-én pedig megérkezik majd a második rész is, a Művirágok karneválja II. Az új anyag friss előzetese a klippel kísért Forradalom című dal.

A dupla CD már megrendelhető, természetesen egyéb bandás cuccokkal együtt. Lesz lemezbemutató is, egyben 10 éves jubileumi buli, november 5-én az Akváriumban. Vendég: Phoenix RT.

FATAL ERROR – Forradalom (a 2021-es Művirágok karneválja II albumhoz)

„A Művirágok karneválja második korongjánál koncepció volt, hogy a dalok picit sötétebb hangvételűek, ‘morcosabbak’ legyenek, és a Forradalom tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. Gyakorlatilag ez volt az utolsó dal, amelyikkel elkészültünk, egy régebb óta fiókban heverő zenei alapra született meg most a szöveg, így nyerte el a végleges formáját. A dalt és a lemezt is Vári Gabi barátunk keverte, akinek hatalmas szerepe van a zenekar hangzásában.”

A videót Bikali Sándorral forgatták, a vágást pedig a Fatal Error tagjai maguk végezték. 

FATAL ERROR – Veled más a helyzet (a 2021-es Művirágok karneválja lemez előzeteseként)

Rimóczi Zsola frontember: „Amikor megírtuk a Veled más a helyzet című dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi akusztikus koncertünk során már zenéltünk is együtt, egyértelmű volt, hogy vele szeretnénk megcsinálni. Nagyon élveztük a közös munkát.”

„A Művirágok karneválja lemez első fele dalok tekintetében az eddigi legszínesebb anyagunk lesz, a Veled más a helyzet ezek közül az egyik személyes kedvencünk, amit mindenképpen még a lemezmegjelenés előtt szerettünk volna kihozni. A videóklipet a próbatermünk előtti placcon forgattuk Bikali Sanyi barátunkkal. Természetesen amint lehet koncertezni, tartunk egy lemezbemutató bulit, ahol ez a dal is meg fog szólalni.”

FATAL ERROR – Képek (a 2021-es Művirágok karneválja lemez előzeteseként)

Rimóczi Zsolt énekes: „Szerintem mindenkinek megvan az a jelenet, amikor előkerülnek a cipősdobozok a padlásról a bennük lévő családi fotókkal, és megáll egy pillanatra az idő. Picit mindenki újraélheti a képeken ragadt pillanatokat. Sok esetben tényleg csak ennyi marad nekünk egy emberből, ezért is olyan értékesek ezek a dolgok. Például láthatunk olyanokat, akikkel nem volt alkalmunk már találkozni. A Képek című dalunk ezt a témakört öleli át, mind szövegében, mind hangulatában. Ragaszkodunk az olyan dalokhoz, amelyek fontos emberi történeteket hordoznak. Abban reménykedünk, hogy célba ér ez az üzenet, és picit mindenkinek ‘lehozzuk a padlásáról’ a képeket.”

FATAL ERROR – Művirágok karneválja (a Művirágok karneválja lemez előzeteseként)

A Művirágok karneválja című dal keverése és maszterizálása a Miracle Soundban zajlott, Vári Gábor munkája, a nótában pedig Farkas Izsák közreműködik hegedűn.

Rimóczi Zsolt énekes: „A Művirágok karneválja könnyed hangvételben dolgozza fel azt a fajta barangolást, ami mostanában sokunk életére jellemző: a szerelmi, érzelmi kilengéseket és a mindennapi nehézségeket. Igazából a srácokkal nem akartuk túlgondolni a klip koncepcióját, szerettünk volna egy szép képi világot társítani a dalhoz, ezért Bikali Sanyi barátunkkal kimentünk hajnalban, hogy Biatorbágy mellett elcsípjük a napfelkeltét. Nagyon korán kellett kelni, de úgy érezzük, megérte, jó, hogy ezeket a pillanatokat meg tudtuk örökíteni. Reméljük, hogy a közönségnek is tetszeni fog a dal és a klip is.”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV