EXODUS – Zetro a nyáron érkező új albumról: “gyors lesz, brutális, erőszakos”

Azt már eddig is tudtuk, hogy az új Exodus album, a 2014-es Blood In Blood Out utódja, a nyárra várható Persona Non Grata címmel. Azt is tudni lehet, hogy vendégként felbukkan majd a lemezen egykori gitárosuk, Rick Hunolt is, a legendás H-team másik tagja Gary Holt mellett, akinek a helyét a 2004-es visszatérő lemez, a Tempo Of The Damned után vette át Lee Altus (Heathen).

Most egy új videóban Zetro, azaz Steve Souza énekes az alábbiakat mondta a Bay Area thrasher brigád új anyagáról:

Az Exodus rajongóit nem éri csalódás. Kib…ottul súlyos lesz a lemez, mint a szar, gyors lesz, brutális, erőszakos. A szövegek nagyon mélyek lesznek és nagyon súlyosak. Gary Holt néhány igazán óriási nótát hozott az anyaghoz, és az egész zenekar nagyszerűen teljesített a lemezen. Úgy tűnik, mind nagyon éhesek voltunk ismét. Annyira izgatottak voltunk, hogy újra együtt lehetünk, több okból is. Garyt visszakaptuk (a Slayertől), és tudtuk, hogy egyhamar már nem turnéra távozni, szóval tudtuk, hogy ez egy nagyon fontos lemez lesz. És az is. És ezt hallani is fogjátok, amikor végre kijön majd.

www.facebook.com/exodusattack


A Persona Non Grata anyagát a kaliforniai Lake Almanor egyik stúdiójában rögzítették, a hangmérnök Steve Lagudi volt, a produceri munkákat maga a banda végezte, a keverést viszont Andy Sneapre bízták.Gary Holt decemberben így fogalmazott a felvételekről:

Két sávon szólnak a gitárok, egy a balon, egy a jobb oldalon. Már nem pöcsöltünk a sávok megnégyszerezésével, mint régebben. Szerintünk a ritmussávok túlzásba vitele sokat elvesz a pengetős támadás erejéből. Lágyabb lesz úgy a hangzás. Vastagabban szól úgy a cucc, de nem annyira agresszíven. Egy olyasfajta érzetet akartunk most, mint amikor a Powerage lemezt (AC/DC) hallgatod, például a Down Payment Blues nyitó akkordjait.


Zetro korábban az albumról:
Gary Holt, aki a fő dalszerző, a meghatározó dalszerző, szerintem egy igazi mesterművet alkotott. Egy abszolút thrash metal mesterművet. Minden elem ott van a dalokban, amelyeknek ott kell lenniük egy Exodus lemezen.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.