EXODUS – “Valaki vagy egy kib…ott metalos, vagy nem az”

A Bay Area thrasher Exodus frontembere, Steve “Zetro” Souza az Audio Ink Radio programban Anne Ericksonnak adott interjút, amelynek során a heavy metal rajongók és a zenészek alkotta közösségről is beszélt, valamint arról, hogy mit is jelent igazi metal rajongónak lenni.

Egyik sem létezhet a másik nélkül. Ez az egyetlen zenei világ, ahol mindkettőre szükség van (rajongókra és zenészekre, hogy a színtér virágozhasson). Mi, zenészek sem tudnánk túlélni a rajongók nélkül, és a rajongók sem kapják meg máshol, amit akarnak, mert nincs olyan média, amelyik ezt játssza nekik. Senki mást nem érdekel. Itt vagyunk egymásnak, és ez jól van így.

Olyat itt nem hallasz senkitől, hogy ‘Igen, ember, tavaly nyáron a Slayerre voltam rákattanva. Ilyen egyszerűen nem létezik. Valaki vagy egy kib…ott metalos, vagy nem az. Úgy értem, nézd meg Rob Halfordot! Menj fel az Instagramjára vagy a Facebookjára. Rob minden egyes nap nyomatja, hogy ‘metal ez’ vagy ‘metal az’, meg hogy ‘ma ezt hallgatom’. Egy színtiszta nagykövete a metalnak, és már több mint 70 éves.

Ez egy gondolkodásmód. És mi mindannyian így is tekintünk rá. Tudom, hogy a metal rajongók mindig itt lesznek. Nincs olyan, hogy valaki azt mondja: ‘Igen, kiskölyökként hallgattalak titeket, de most már nem’. Az ilyen sosem volt rajongó. Azért hallgatta, mert akkoriban mindenki más ezt hallgatta. Ha rajongó vagy, akkor még mindig ezt szereted, ahogy én is. Soha nem ment el mellettem – soha. Ez egy vallás. Még ha hívő is vagy, vagy ilyesmi, ez akkor is egy vallás, mert annyira hiszel benne. És ez már csak így van.Az Exodus legfrissebb albuma, a Persona Non Grata tavaly novemberben jelent meg.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.