EXODIKON – Hazai black/death, új dal és videó: A hanyatlás természete

Csaknem egy éve jelent meg a black/death vonalas Exodikon zenekar első nagylemeze, az Árnyam útján, most pedig itt az első új nótájuk, A hanyatlás természete, amelyhez a klipet Rózsa Tamás (Forgeron stúdió) készítette.

A tavalyi lemez után sem ültünk a babérjainkon, hanem nekiálltunk összeállítani a következő album anyagát. A 2023-ra tervezett új nagylemez korai előfutáraként álljon hát itt az új dalunk, amelynek A hanyatlás természete a címe. A kiadványt ismételten a H-Music gondozza, akiknek ezúton is köszönjük! A szám különlegessége, hogy angol nyelvű verzió is készült belőle – ez majd a közeljövőben lát napvilágot a zenemegosztó portálokon. A hangért köszönet Nóniusz Gábornak (Noniusz Productions & Media) és Siminek (No Silence Studios), a képért pedig Rózsa Tamásnak!

Pósfai József énekes/gitáros:Egy olyan világban élünk, ahol a társadalmunkba van kódolva, hogy örüljön a bukásnak, mert az egyfajta megerősítése annak, hogy másnak sem sikerült az a hőn áhított felemelkedés, amelybe ők is egyénileg belebuktak korábban. Mindez a kárörvendés egy olyan önigazolást nyújt az egónak, amely önmaguk nyugtatására alkalmas, és pillanatnyi enyhülést jelent a korábbi traumák tudatalatti sebeire. Azonban ezek a folyamatok konzerválják a nihilben való létezés állapotát, akadályozva ezzel a társadalmi fejlődést és a bármerre való haladást.

A dal azt a mentális inflexiós pillanatot igyekszik megfogalmazni, amikor az egyén először ismeri fel magában azt, hogy – a korábbi világmegváltó várakozások ellenére – ő sem kivétel, és ő sem az, aki felülemelkedik majd a tömegen, jobbá vagy többé válva másoknál. Erre a világmegváltásra azonban sem az őt körülvevő környezet, sem a korszellem nem alkalmas vagy méltó, és ezen törekvések ellen dolgozik. Így nem marad más, mint hogy ő is beleolvadjon ebbe a kozmikus ürességbe.


Tavaszi koncertek:

04/30 – 8-as műhely, Székesfehérvár – Exodikon | Necroratory | Paediatrician | Türböwitch
05/14 – Blue Hell, Budapest – Ildaruni (ARM) | Necroratory | Isatha| Exodikon | Gylliath
05/25 – S8 Underground, Budapest – Scion Of Darkness [A] | Despair | Exodikon


A kilenc tételes Árnyam útján album zenészei a hazai extrém metalos közösség számára közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic (és Cryptic Remains ) gitáros Borhidi Gábor Dávid, valamint az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros/énekes mellett Hekele Attila dobos (Elanor, Isatha ) dobos és Pósfai Ferenc gitáros (Cryptic Remains) gitáros alkotja az Exodikont.

Exodikon:
Pósfai József – gitár, ének
Borhidi Gábor Dávid – basszusgitár, ének
Pósfai Ferenc – gitár
Hekele Attila – dobokwww.facebook.com/exodikon


EXODIKON – A hanyatlás természete (2022)


EXODIKON – Árnyam útján (a 2021-es Árnyam útján albumhoz)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.