EVERGREY – Májusban új album érkezik, klippel a második dal: Midwinter Calls

A Heartless Portrait (The Orphean Testament) címmel május 20-án jelenik meg a Tom S Englund vezette svéd Evergrey új albuma, a tavaly februárban kiadott Escape Of The Phoenix lemez utódja. Második előzetesként a klippel kísért Midwinter Calls dalt tették közzé a prog metalosok.

Itt van! Egy új album! Megint! Ezt szeretjük a zenében, hogy sosem áll le! Küldetésünk a zeneírás, úgyhogy itt van 10 új dal! Reméljük, hogy elkísérnek majd az életben, szeretnénk, ha a személyes soundtracked részei lennének, miközben új emlékeket és új lehetőségeket teremtesz az életedben. 10 dal, amelyek két olyan év hamvaiból emelkedtek ki, amikor a kreativitásunk többet virágozhatott, mint valaha. Nagyon reméljük, hogy neked is annyira tetszenek majd, mint nekünk, akik írtuk őket.

A Midwinter Calls a második új dal, egyben a második fejezete egy olyan, három videóból álló történetnek, amely fordított sorrendben tárul fel. Miért is könnyítenénk meg a dolgot, nem igaz?

Ez a szám tele van energiával, és ismét a rajongóink szerepelnek benne, a göteborgi, stockholmi és karlstadi közönség… Összedolgoztunk, ami a létező legjobb megoldás! Alig várjuk, hogy az egész világ együtt énekelje ezt a dalt, amikor majd élőben játsszuk!


www.facebook.com/Evergrey

EVERGREY – Midwinter Calls (a 2022-es A Heartless Portrait album előzeteseként)Tom S. Englund a Save Us dalról:Ez rólunk szól. Rólad és rólam. Arról, ahogy én látom amikor az elménk túszává válunk egy olyan világban, ahol az optimális portrék megrajzolása fontosabb, mint az, hogy azok legyünk, akik valójában vagyunk. A körülöttem lévő emberek megfigyeléséről szól, akik úgy érzik, hogy nem elég jók a világ vagy önmaguk számára. Attól tartok, hogy eltévedtünk, és azt hiszem, segítenünk kell egymásnak, hogy visszatalálhassunk a fontos dolgokhoz, hogy újra felfedezzük valódi önmagunkat. Mivel mi, művészek is hozzájárulunk a tartalomgyártáshoz, a közösségi médiához, mert muszáj, ez egy paradoxon, hiszen egy olyan világban létezünk, amelyből nehéz kiszabadulni. Csak remélni tudom, hogy a zenénk egyensúlyt képes teremteni…


EVERGREY – Save Us (a 2022-es A Heartless Portrait album előzeteseként)EVERGREY – A Heartless Portrait (The Orphean Testament)
(05/20 – Napalm)

01. Save Us
02. Midwinter Calls
03. Ominous
04. Call Out the Dark
05. The Orphean Testament
06. Reawakening
07. The Great Unwashed
08. Heartless
09. Blindfolded
10. Wildfires
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.