Skip to content

Érvek a melltartóviselés mellett

Sok nő ellenzi a melltartó viselését, mert felettébb kényelmetlennek tartják. Ebben van is némi igazság, de a ruhadarab hasznossága mellett is sok érv szól. Igen vagy nem? Döntse el mindenki maga, mi most arra vállalkozunk, hogy bemutatjuk, miért is jó, ha hordunk melltartót.

A melltartó története

Sokan nem is tudják, hogy ez az alsónemű csak 1914 óta a nők sajátja, előtte nem hordtak a lányok, asszonyok melltartót. Napjainkban már számtalan változata kapható: van pamut, selyem és csipke alapanyagú is. Ez utóbbi nagyon szexi, és akár a Szexvitál.hu webshop melltartói közül is választhatunk magunknak egy-egy pikánsabb darabot az esti csábításhoz.

A melltartó mellett pont ez az egyik érv: a férfiak nagyon vonzónak találják, hiszen a figyelmüket az egyik legismertebb női erogén zónára irányítja: a mellekre. Persze, ha kialakul a forró hangulat, hamar lekerül a nőkről ez a ruhadarab is, de a figyelem felkeltéséhez érdemes használni.

Mivel ma már léteznek push up változatok is, célszerű lehet ilyet beszerezni, nemcsak a hancúrozásokhoz, hanem a hétköznapokra is, mivel nagyon dekoratívvá teszik a megjelenésünket. És ki ne szeretné, ha elismerően nyilatkoznak róla, ki ne szeretné fogadni a bókokat?

A melltartót egyébként kezdetben nem látták el kosármérettel, ez csak későbbi találmány, 1932 óta létezik A, B, C, D, sőt E kosaras melltartó. Sokak számára okoz nehézséget kiválasztani a megfelelő méretet, de megéri megtenni, hiszen csak így lesz kényelmes a viselet.

Miért fontos, hogy viseljünk melltartót?

Azonkívül, hogy ez egy valóban szexi ruhadarab, ami felkelti a férfiak érdeklődését, még számos oka van annak, hogy a melltartó viselése mellett döntsünk. Az egyik ezek közül, hogy nem hagyja megereszkedni a mellünket.

A mell zsírszövetekből és mirigyekből áll, saját izma valójában nincs. Ennek ellenére idővel mégis megnyúlik, ami nem túl izgató látvány. Hogy ezt elkerüljük, illetve késleltessük, célszerű a méretünknek megfelelő melltartót választani. 

Napközben azért is hordjuk, hogy ne látszódjon át a testrész, a mellbimbó a ruhánk alatt, hiszen sokakban ez ellenérzést vált ki. Alvás közben azonban mindenképp vegyük le, hogy ne zavarjon minket a pihenésben.

További érvek a használat mellett

A nők többsége nincs megelégedve a melleinek formájával: van, aki túl kicsinek, van, aki túl nagynak találja, éppen ezért a mellplasztikai műtétek egyre gyakoribbak napjainkban. Ám a megfelelő fehérnemű kiválasztásával könnyen orvosolható a probléma, és önbizalmat adhat azoknak, akik szégyenkeznek a kicsi mellük miatt.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a nagy mell miatt megfájdulhat a hátunk, a testtartásunk is megváltozhat. Azért is javasolt tehát a melltartó viselése, hogy kevésbé terheljük meg a gerincünket. 

Sportoláskor is jól jön ez a ruhadarab, kényelmesen lehet benne tornázni, ugrálni, futni. Nem kell mindig hordanunk, otthon sem kötelező viselnünk, de lássuk be, sokszor nagyon jó, hogy van!

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw