Skip to content

ENDLINE – Tegyetek az álmaitokért!

Az Endline egy 2023 januárjában alakult melodikus hard rock zenekar, amelynek zenészei régóta profik. Az énekesnő Janika Rissanen a Voice of Finlandban való szereplésének köszönhetően került a formációba, és annak ellenére, hogy ő a tagok közül a legfiatalabb, szintén több éves tapasztalattal rendelkezik. A zenekar ma jelentette meg debütáló kislemezét Lost címmel.

„A Voice of Finland életem egyik legjobb élménye volt az elejétől a végéig – mondta Janika Rissanen. – Az egész produkció, a felkészítők és mindenekelőtt a saját csapatom és a többi csapat énekesei valóban minden egyes alkalommal a lehető legjobb teljesítményre akartak fejleszteni és törekedni. Ezen kívül jó barátokat is szereztem ezáltal, akikkel még sokáig tartani fogjuk a kapcsolatot. A TVOF-kalandom befejezése után szinte azonnal kezdtem az Endline-ban. Markus küldött nekem egy üzenetet, hogy lenne-e kedvem eljönni és kipróbálni, milyen érzés a zenekarukban énekelni. A kísérlet hamar egy egyéves utazássá nőtte ki magát, amin még jelenleg is tartunk. Jól összekovácsolódtunk a srácokkal, és ennél jobb csapatot nem is kívánhatnék magamnak. Mindig is álmodtam arról, hogy az éneklés a hivatásom, hogy nagy színpadokon adok elő dalokat, és legfőképpen egy nagyszerű zenekarról, amely támaszként és biztonságként áll mindennek a közepén. Soha nem gondoltam volna, hogy egy általam énekelt dal valaha is megtalálható lesz a Spotify-on, nemhogy más streaming szolgáltatásokon. Szóval, itt egy közhelyes üzenet minden hallgatónknak, rajongónknak és támogatónknak: higgyetek magatokban és tegyetek az álmaitokért! Néha ilyen helyzetekbe is kerülhettek általa.”

A vadonatúj Lost című kislemez a vágyakozás és a veszteség kombinációjaként írható le. A különböző visszaemlékezések a saját útkeresésről adnak képet. A szerzemény fülbemászó dallama és értelmezése ugyanakkor reményt is ad, és teret enged a hallgatónak az értelmezésre.

„A dal szövege egy este született, amikor otthon tartózkodtam – tette hozzá az Endline dobosa, Julle Tikkanen. – A dalszövegben egyáltalán nem található személyes kapcsolat, de azt hiszem, hogy egy szerettem és egy barátom elmúlt években történt elhalálozása tudat alatt befolyásolta annak megalkotását. A dallal, illetve annak szövegével azt szeretném elmondani, hogy bár a vágyakozásról és a veszteségről van benne szó, az emlékek mégis örökre megmaradnak, és ezekből lehet vigaszt és erőt találni az életünk ezen szakaszán. Nosza, hallgassátok meg az új kompozíciónkat! Én pedig üdvözletemet küldöm minden kedves hallgatónak!”

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw