Skip to content

COFFIN STORM – Bemutatkozik Fenriz új projektje

A Darkthrone-ból ismert Fenriz új bandát alapított Apollyonnal (Aura Noir, Lamented Souls) és Bestial Tormentorral (Infernö, Lamented Souls) Coffin Storm néven.

„Kolbotn egy dombos, erdős hely Norvégiában, közvetlenül Oslótól délre – kezdett egy kis múltidézésbe Fenriz. – A ’80-as években ott nőttünk fel Ole Jørgennel és Olavval, és könnyen hozzáférhettünk az összes fémzenéhez az oslói lemezboltok tömkelegében. Olav és Ole Jørgen a ’90-es években kezdtek el együtt doom metalt játszani Lamented Souls néven, majd 2020-ban újra összeálltak és azóta lassú thrash/doom/klasszikus heavy metal stílusban készítik a riffeket. Amikor a dalok kezdtek formát ölteni, Ole Jørgen elfoglalta helyét a dobok trónján és gyorsan nekiláttak a felvételeknek. Mivel azt szerették volna, hogy ez száz százalékig Kolbotn-projekt legyen, megkérdezték, hogy nem-e akarok vokálokat szállítani hozzá. Majd néhány 2021-es és 2022-es session után megszületett a Coffin Storm.”

„Én és Bestial Tormentor azóta játszunk együtt, hogy 1990-ben a főiskolán találkoztunk, és megalakítottuk a Lamented Souls nevű doom metal bandát – tette hozzá Apollyon. – Azonban mivel a legtöbb tag más zenekarokkal volt elfoglalva, az LS valahogy a háttérbe szorult. Az utolsó próbánk 2007 környékén volt. Miután befejeztem az Aura Noirral az élő fellépéseket, úgy döntöttünk, hogy hetente találkozunk és gitározgatunk együtt. Ez nem a Lamented Souls lett volna, és nem is voltak semmiféle komoly terveink. De ahogy kezdtek kialakulni a dalok, dobra váltottam, és felvételeket készítettünk, amelyeket Bestial Tormentor lejátszott Fenriznek, akinek láthatóan tetszettek! Soha nem mertem volna őt felkérni az éneklésre! Fontolgattam, hogy én magam fogom csinálni, de titokban ő volt az első választásunk. Szerencsére Bestial Tormentor feltette neki a kérdést, ő pedig igent mondott! Szóval, felvettünk három dalt egy extra pár (összesen négy darab) dobmikrofonnal a próbahelyünkön. Hozzáadtuk a basszust és a gitárt a házamban, majd elmentünk Fenrizhez felvenni az éneket. Aztán volt még két session, mielőtt elkészült volna az album. Kezdetben azt feltételeztem, hogy a zene doom metal lesz. Azt hiszem, mindannyiunknak az Epicus Doomicus Metallicus jutott eszébe, de jóllehet, a dalaink lassúak vagy közepes tempójúak, a riffek végül thrashesebbek lettek, mint amire számítottam. Egyedül a címadó szám színtiszta doom, egyszerűen azért, mert ez egy olyan dal, amit én és Bestial Tormentor úgy 20 évvel ezelőtt készítettünk, és amiben fölöttébb szerettük volna hallani Fenriz elragadó énekszólamait.”

A zenekar március 29-én megjelenő debütáló albuma az Arcana Rising címet viseli, a korong első kislemeze, az Over Frozen Moors pedig alább hallgatható meg.

COFFIN STORM – Arcana Rising
(03/29 – Peaceville Records)

1. Over Frozen Moors
2. Arcana Rising
3. Open the Gallows
4. Eighty-Five And Seven Miles
5. Ceaseless Abandon
6. Clockwork Cult

https://peaceville.bandcamp.com/album/arcana-rising

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw