Skip to content

ELVELLON – Klipes új dal: A Vagabond’s Heart

A felemelkedőben lévő szimfonikus metal alakulat, az Elvellon május 17-én adja ki második albumát, az Ascending in Sinergy-t. A hanghordozóhoz máris bemutatásra került az első kislemez, az A Vagabond’s Heart, amely egy izgalmas intróval és a komplett korong egyik legfogósabb refrénjével rendelkezik. A friss, tíz számot tartalmazó kiadvány a csapat Napalm Records-os debütálása, és a 2018-as, nagy sikerű Until Dawn című album, valamint a 2015-ös Spellbound EP utódja. Előbbi hanghordozó Born from Hope című számának hivatalos klipje 1,3 millió megtekintésnél tart a Youtube-on, a dal EP-verziója pedig több mint 2,5 millió Spotify lejátszással rendelkezik.

A német Metal Hammer által a „holnap hőseinek” nevezett Elvellon számos fesztivál színpadán lépett fel mind hazájában, Németországban, mind külföldön. Hogy csak néhányat említsünk, a RockHarz, a M’era Luna és a Rock Fest Barcelona is vendégül látta őket, a Visions of Atlantisszal való színpadmegosztás pedig alighanem az egyik legkedvesebb emlék a számukra.

„Az A Vagabond’s Heart egy nagyon régi ötleten alapul, ami egészen az Elvellon korai napjaihoz nyúlik vissza – tették hozzá a friss, klippel kísért kislemezhez a zenekar tagjai. – Végül az Ascending in Synergy album komponálása során tértünk vissza az alapanyaghoz, mert tudtuk, hogy egy kisebb kincs rejlik benne. Sokan közülünk már egészen korán, a dalszöveg megírását megelőzően egy lehetséges első kislemezként tekintettek rá. Most, hogy a végleges szöveg és a dal ’találd meg önmagad’ témája mennyire fontos az egész album illetve annak címe szempontjából, teljes szívünkből elfogadtuk.”

Az Ascending in Synergy bizonyítja, hogy ez az ígéretes német egység a csúcson van, és ügyesen egyensúlyoz aközött, hogy elmerülve a szimfonikus metal kezdeti stílusjegyeiben minden dalt kortárs hangulattal fűzzön össze. A nyitódal, az Unbound ötletes nagyzenekari hangszereléssel és Nele Messerschmidt énekesnő rendkívüli hangjával képes bárkit lenyűgözni. A drámai, sötét hangzásvilág és a súlyos riffek az olyan dalokban, mint az Ocean Of Treason és a The Aftermath Of Life szorosan a markukban tartják a hallgatót. Az Elvellon álomszerű, filmes vonásai különösen fényesen ragyognak az olyan számokban, mint a Last Of Our Kind és a The Aeon Tree. A masszív Epiphany Of Mine ütősen zárja az albumot, aminek köszönhetően a hallgatók alighanem még többre vágynak majd.

A varázslatos Ascending in Synergy bizonyítja, hogy az Elvellon jelenleg az egyik legígéretesebb zenekar a német szimfonikus metal színtéren. Nincs más hátra, mint csatlakozni a zenekarhoz egy izgalmas utazás erejéig – a gyermeki csodák és a kegyetlen keserűség között!

„Hihetetlenül izgatottan várjuk, hogy a rajongóink miként fogadják majd az Ascending In Sinergy albumunkat – vallották be a banda tagjai. – A debütáló albumunk óta sok minden történt, és a dalszerzési folyamat is sokat változott nálunk. Érezhetően ez még mindig száz százalékban Elvellon, de kibővült dinamikával. Egyszerre lettünk nagyzenekarosabbak és metalosabbak. Emellett szövegileg már nem ragaszkodunk egyetlen koncepcióhoz, de a dalokat egy közös szál tartja össze.”

ELVELLON – Ascending In Sinergy
(05/17 – Napalm Records)

1. Unbound
2. A Vagabond’s Heart
3. My Forever Endeavour
4. Ocean of Treason
5. The Aftermath of Life
6. Last of Our Kind
7. Into the Vortex
8. A Legacy Divine
9. The Aeon Tree
10. Epiphany of Mine

Elvellon:
Nele Messerschmidt – ének
Gilbert Gelsdorf – gitárok
Maddin Klüners – dobok
Pascal Pannen – billentyűs hangszerek
Jan Runkel – basszusgitár

https://elvellon.bandcamp.com/album/ascending-in-synergy

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw