Skip to content

Elhunyt Charlie Dominici, a Dream Theater egykori énekese

72 esztendős korában elhunyt Charlie Dominici, a Dream Theater egykori énekese. A zenész halálhírét a zenekar nemrégiben visszatért dobosa, Mike Portnoy közölte a közösségi médiában:

„Megrendülten osztom meg a Dream Theater egykori énekesének, Charlie Dominicinek a halálhírét. Charlie volt a DT énekese az 1988-ban felvett When Dream and Day Unite című debütáló albumunknak. Azon túl, hogy nagyszerű énekes volt, hihetetlenül tehetséges dalszerző, gitáros és billentyűs is volt.
Habár 1989 végén elváltak az útjaink, mindig is a barátunk maradt… 1994-ben ő volt a frontembere annak a zenekarnak, amelyik az esküvőmön játszott, 2004-ben újra összeállt a DT-vel a When Dream and Day Unite 15 éves jubileumi koncertjére, 2007-ben a szólózenekarával a DT előtt lépett fel Európában, és 2022-ben eljött megnézni engem és John Petruccit a közös turnénk alkalmával. Még néhány hete is váltottam vele pár SMS-t, amikor a bejelentés napján írt nekem, hogy gratuláljon a DT-be való visszatérésemhez. Annyira boldog és izgatott volt mindannyiunk miatt…
Charlie váratlan halála óriási veszteség a Dream Theater család minden tagja számára, és szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket a Dominici családnak ezekben a rendkívül nehéz időkben.
Ha esetleg nem láttátok volna, van egy dokumentumfilm a DT 1988-1989-es korszakáról, amit a When Dream and Day Reunite DVD-hez állítottam össze, I Can Remember When… címmel. Ez egy nagyszerű tisztelgés Charlie és a zenekarban töltött ideje előtt.
RIP Charlie Dominici…”

Annak idején Charlie Dominici váltotta a Dream Theater első énekesét, Chris Collinst, amikor a zenekar még Majesty néven működött. Charlie helyére ezután James LaBrie került, aki azóta is a DT tagja.

Charlie Dominici (1951-2023), nyugodjon békében!

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw