ELECTRIC CALLBOY – Már nem Eszkimók, de van egy új klipes daluk: Spaceman

Azt még decemberben jelentette be az (Eskimo) Electric Callboy, hogy a Pump It című, óriási sikert arató klipes dalukkal beneveztek a Torinóban megrendezésre kerülő 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Aztán kiderült, hogy mégsem válogatták be őket a versenyre, mert a zsűri szerint a zenéjük nem elég rádióbarát.

A metalcore-t bulizósan, humorral elővezető német csapat 2020 nyarán jelentette be, hogy tíz év után új frontemberük lett Nico Sallach személyében, majd hamarosan ki is hozták az MMXX című EP-jüket, amelyről a Hypa Hypa dal óriási siker lett.

2021 legvégén azt is fontolgatni kezdte a brigád, hogy nevet változtat, majd márciusban valóban váltottak, azóta Electric Callboy a nevük, most pedig itt az új daluk, a Spaceman – klippel együtt. Az új dalban a rapper Finch a vendégük.

Márciusban Kevin Ratajczak, Nico Sallach és társai egy videóüzenetben is elmagyarázták döntésüket. Már jó ideje vita folyt arról, hogy az “eszkimó” szó használata nem kellőképpen PC, és februárban a Koppenhágai Egyetem egyik szakértőjével is egyeztettek az “eszkimó” szó eredetéről és jelentéséről.

Sziasztok barátaim, ma nagy hírünk van számotokra! Néhányan, akik látták a legutóbbi videóinkat, talán már számítottak rá, de ma van az a nap, amikor nevet változtatunk! Mától kezdve mi vagyunk az ELECTRIC CALLBOY! Valójában sokkal több videót készítettünk, sokkal több információval….. de az Ukrajnában most zajló értelmetlen erőszakos cselekmények miatt nem érezzük helyesnek, hogy tovább feszegessük a témát. Ugyanakkor nem akarunk tovább várni a névváltással, tekintettel az utazásunk során szerzett ismereteinkre. Szóval tessék! Reméljük, hogy az új nevünk legalább annyira tetszik nektek, mint nekünk!

Az (Eskimo) Electric Callboy eredetileg január 12-én koncertezett volna a Barba Negrában, a buli végül április 27-én lesz.

A 2022. január 12-re megváltott belépőjegyek automatikusan és változatlan feltételekkel érvényesek az új időpontra, ezért kérjük, hogy őrizzék meg a belépőiket!


www.facebook.com/electriccallboy


ELECTRIC CALLBOY feat. Finch – Spaceman (2022)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.