EILEMA, ICENAP – ANALOG MUSIC HALL, BUDAPEST (KONCERTBESZÁMOLÓ)

2021 első igazi koncertje számomra egyben az első látogatásom volt az Analog Music Hallban, pontosabban annak teraszán, ahol már zajlott az Icenap koncertje, mire odaértem. A terasz frankó, kellemes és kényelmes, de nem segített a koncerthangulaton, hogy az ott valójában egy ücsörgős, kávézós-kocsmázós hely.

A fiatal arcokból álló Icenap kb. nu metalt tolt, némi egyébbel színesítve. Tudnak zenélni, vannak húzós témáik, de hosszú távon fárasztott, hogy a kb. egy szál biciklisnaciba öltözött, alighanem csajmágnes énekessrác szinte végig csak üvöltött. Ha sikerülne rágyúrni a dallamosabb énekre meg pár fogós dallamra, szintet lépnének, de rossz így se volt.

Az EiLEMA első albumának (Attracted To Light) a koncert után két nappal volt a premierje, úgyhogy a szép számban összegyűlt levegő és a koncert folyamán azért gyarapodó közönség zömének a program nagyja új volt. Nekem bezzeg nem, én úgy mentem oda, hogy már hetek óta hallgattam, és simán az év egyik legjobb magyar lemeze. A negyvenes fazonok nem itt kezdték a pályát, a zenéjük sem az aktuális trendeket követi, egyértelműen a ’90-es évek grunge zenéje ill. az örökzöld rock & roll adja a gyökereit. A teraszon nem tudott úgy megszólalni, mint kéne, a vokálokat pl. eltüntette a keverés, de az így is lejött, hogy mind a négy zenész nagyon adja. Ütött a számos káromkodással ízesebbé tett Leave Me, de még inkább betalált a debüt-EP óta istenített Mother, a befordulóssága ellenére élőben is magával ragadó Sleepy, meg a frissen klipesített, szintén nem egydimenziós The Worm Inside.

Azt szeretem ebben a zenekarban (túl azon, hogy minden a helyén van náluk, és hogy közben nulla görcsösség van a játékukban), hogy valódi. Hogy látszik az arcokon, hogy megélték a maguk dolgait, és ami zenében-szövegben előjön belőlük, az valóságos, igazi. Jó volt velük visszatérni az élhetőbb életbe.

U.N.

EiLEMA (Fotó: Uzseka Norbert)
Icenap (Fotó: Uzseka Norbert)

További fotók a koncertről Uzseka Norberttől itt!

EiLEMA – The Worm Inside (a 2021-es Atrracted to Light című albumról)

EiLEMA – Mother (a 2021-es Atrracted to Light című albumról)

Icenap – The Signed (videoklip, 2021)

Icenap – Dispirit (videoklip, 2020)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.