Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

EILEMA, ICENAP – ANALOG MUSIC HALL, BUDAPEST (KONCERTBESZÁMOLÓ)

2021 első igazi koncertje számomra egyben az első látogatásom volt az Analog Music Hallban, pontosabban annak teraszán, ahol már zajlott az Icenap koncertje, mire odaértem. A terasz frankó, kellemes és kényelmes, de nem segített a koncerthangulaton, hogy az ott valójában egy ücsörgős, kávézós-kocsmázós hely.

A fiatal arcokból álló Icenap kb. nu metalt tolt, némi egyébbel színesítve. Tudnak zenélni, vannak húzós témáik, de hosszú távon fárasztott, hogy a kb. egy szál biciklisnaciba öltözött, alighanem csajmágnes énekessrác szinte végig csak üvöltött. Ha sikerülne rágyúrni a dallamosabb énekre meg pár fogós dallamra, szintet lépnének, de rossz így se volt.

Az EiLEMA első albumának (Attracted To Light) a koncert után két nappal volt a premierje, úgyhogy a szép számban összegyűlt levegő és a koncert folyamán azért gyarapodó közönség zömének a program nagyja új volt. Nekem bezzeg nem, én úgy mentem oda, hogy már hetek óta hallgattam, és simán az év egyik legjobb magyar lemeze. A negyvenes fazonok nem itt kezdték a pályát, a zenéjük sem az aktuális trendeket követi, egyértelműen a ’90-es évek grunge zenéje ill. az örökzöld rock & roll adja a gyökereit. A teraszon nem tudott úgy megszólalni, mint kéne, a vokálokat pl. eltüntette a keverés, de az így is lejött, hogy mind a négy zenész nagyon adja. Ütött a számos káromkodással ízesebbé tett Leave Me, de még inkább betalált a debüt-EP óta istenített Mother, a befordulóssága ellenére élőben is magával ragadó Sleepy, meg a frissen klipesített, szintén nem egydimenziós The Worm Inside.

Azt szeretem ebben a zenekarban (túl azon, hogy minden a helyén van náluk, és hogy közben nulla görcsösség van a játékukban), hogy valódi. Hogy látszik az arcokon, hogy megélték a maguk dolgait, és ami zenében-szövegben előjön belőlük, az valóságos, igazi. Jó volt velük visszatérni az élhetőbb életbe.

U.N.

EiLEMA (Fotó: Uzseka Norbert)
Icenap (Fotó: Uzseka Norbert)

További fotók a koncertről Uzseka Norberttől itt!

EiLEMA – The Worm Inside (a 2021-es Atrracted to Light című albumról)

EiLEMA – Mother (a 2021-es Atrracted to Light című albumról)

Icenap – The Signed (videoklip, 2021)

Icenap – Dispirit (videoklip, 2020)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.