Skip to content

EARLYBIRD – Már késő

Újabb klippel jelentkezett a fővárosi Earlybird zenekar. A csapat idén tavasszal jelentette meg az első nagylemezét ‘nemidevaló’ címmel, melyről egy újabb számhoz, a srácok által is nagy kedvencnek tartott „Már késő” c. dalhoz forgattak videót.

A zenekar röviden összefoglalta, hogy mit érdemes tudni a dalról és a klipről:
„A dal maga egy kicsit érdekes „életutat” járt be, mert egy gyakran félretologatott, halogatott ötletből egyszer csak egyfajta szerelemgyerekévé vált a zenekarnak, mert annak ellenére, hogy végül mindenki kivette a részét a dalírásból – magunkhoz képest – pikk-pakk összeállt, mind zeneileg, mind pedig szövegileg. Valahogy mindenkiben kialakult egy határozott és egyértelmű elképzelés, hogy mit akar viszonthallani, viszontérezni, amikor visszahallgatja a felvételt és ebben egy meglepően nagy egyetértés alakult ki bennünk már rögtön a kezdetektől. Szóval mindenki megírta a maga részét, elkészült a szöveg és azzal a lendülettel – kis túlzással – kb. késznek is nyilvánítottuk.”

„A szöveg egyébként olyan kérdéseket feszeget, mint például, hogy érdemes-e mindent jól csinálni és gyakorlatilag „szentként” élni, vagy pedig tenni, amihez éppen akkor, és ahogy kedvünk van. A millió dolláros kérdés ugye: Csinálnál-e máshogy bármit is, ha tudod mi lesz a következő leosztás? Vagy kicsit fennköltebben fogalmazhatunk úgy is akár, hogy a „halál utáni útkeresés”, és egy lehetséges opció fejtegetése, avagy mi történik, ha az alagút végén a fényre kilépve kb. ugyanott találjuk magunkat, mégis minden és mindenki kicsit más. És talán a legjobb és egyben a legrosszabb az egészben, hogy nincs jó válasz – csak a katarzis.”

.

Magáról a klipről az alábbiakat árulták el a srácok:

„Alapszabály: működő felálláson, nyertes taktikán ne változtass! Ezért teljesen magától értetődő volt, hogy a soron következő klipet is Rákóczi Márk és Domaföldi Gerda kezeire kívánjuk bízni, akik ismételten hatalmas energiát és kreativitást vittek bele az egész projektbe. Nekünk innentől kezdve egyébként ők a „MárkÉsŐ” produkciós iroda. Hehehe.”

„A klip kapcsán az volt az alapötlet, hogy a fent leírt – nevezzük így – mondanivalót, hangulatot a saját mindennapos frusztrációinkon, szorongásainkon keresztül akarjuk megjeleníteni, amihez a körben ülős, önsegítő terápia képét hívtuk segítségül. Próbáltunk úgy megjelenni, ahogy az ún. dolgos hétköznapokon kinézünk és – ha minden összejön – érezzük magunkat. Mondhatjuk, hogy mindennapos, de ezeréves gondok nyomták a vállunkat…vagy csak az egyikünk vállát? Nézzétek meg figyelmesen a klipet és döntsétek el ti magatok!”

A srácok december 30-án a Robotban adnak egy utókarácsonyi/előszilveszteri koncertet a SOSEVOLT és a Mindgate zenekarokkal karöltve – https://www.facebook.com/events/728054332683387

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw