Skip to content

DROWN IN SULPHUR: Dark Secrets Of The Soul

Nem kell ahhoz a Drown is Sulphur zenekari fotóira nézni, elég belehallgatni az új albumukba, hogy konstatáljuk, az olasz srácok a ’90-es évek black metalja előtt szeretnének tisztelegni a szerzeményeikkel. Sőt, az első pár track hallatán fogalmazhatnánk úgy is, hogy ez nem szimpla tisztelgés, hanem egyfajta versengés is. A sikálós, atmoszférikus témák ugyanis az akkoriban tapasztalt tempóknál is jóval gyorsabban vonulnak fel. Csak néhány brutális, modern hangzású (djentes…), totálisan töredezett ritmusú breakdown jelzi, itt mégis csak egy blackened deathcore formációról van szó. De amúgy hatalmas sebesség jellemzi a korongot – egészen a Lotus című szerzeményig…

A szintén a ’90-es években született híres vámpíros művekből merítkező lemez ugyanis éles fordulatot vesz az epikusnak, vagy ha úgy tetszik, „balladisztikusnak” tűnő szerzeménynek köszönhetően. Az persze nem valószínű, hogy a Drown in Sulphur koncertjein öngyújtók lángjai fogják megvilágítani a közönség könnybe lábadt tagjait, de kétségtelen, hogy a dal meglehetősen éles váltásnak mondható az addig hallottakhoz képest. És ha a folytatásban súlyosbodnak is a szerzemények alaptémái, a sebességre (versenyzésre…) való törekvés már nem domborodik ki annyira.

Arról, hogy a hanghordozó ne váljon szimmetrikusan kétarcúvá, a záró Shadow of the Dark Throne tehet, ahol még egy kicsit aprítják a hangszereket a srácok, mintegy felkészítve bennünket arra, hogy a következő albumokon sem kell lágyulásra, finomkodásra számítani tőlük.

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw