Skip to content

DREAM THEATER – Mike Portnoy visszatér!

A Grammy-díjas Dream Theater tagjai bejelentették, hogy Mike Portnoy visszatér a zenekarba. A dobos újra összeáll John Petrucci gitárossal és John Myung basszusgitárossal – a trió 1985-ben alapította a zenekart a Berklee College of Music-on –, valamint a régi társaikkal, James LaBrie énekessel és Jordan Rudess billentyűssel. A Dream Theater stúdióba vonul, hogy elkezdjen dolgozni a tizenhatodik stúdióalbumán, amely a 2009-es Black Clouds & Silver Linings óta az első lemez lesz Mike Portnoyjal.

„Megértem a Dream Theater döntését, hogy Mike Portnoyt most visszahozták – nyilatkozta a szólóalbumát a napokban bejelentő Mike Mangini. – Ahogy az első naptól kezdve elhangzott, nekem nem az volt a feladatom, hogy az összes szerepet betöltsem, amit Mike töltött be a zenekarban. Az volt a feladatom, hogy doboljak, hogy a folytatásban segítsem a zenekart. A fő szerepem, hogy az élő show-műsorainkat esténként feszesen működtessem, intenzív és hálás élmény volt. Szerencsére megtapasztalhattam, milyen ezekkel az ikonikus zenészekkel együtt zenélni, valamint néhány humorral átszőtt, szórakoztató pillanatot is átélhettem. Emellett azt is nagyon élveztem, hogy sok időt tölthettem a stábbal. És ott van még a Grammy-győzelem is, ami elképesztően felemelő érzés volt. A rajongóknak üzenném: nagyon köszönöm, hogy ilyen csodálatosak vagytok velem. Nagy becsben tartom azokat a képeket, amelyeken láthatom, hogy mindannyian megőrültök és jól érzitek magatokat. Végezetül, nagyon szeretem a zenekart, a stábot és a menedzsmentet, és a legjobbakat kívánom nekik és az egész csapatnak!”

„Mike Mangini dobolása nem evilági, és rendkívül hálás vagyok azért az időért, amit velünk töltött a Dream Theaterben – mondta John Petrucci. – Nagyon büszke vagyok arra a sok csodálatos zenére, amit együtt alkottunk, és ami tavaly az első Grammy-győzelmünkben csúcsosodott ki, valamint arra a számtalan varázslatos pillanatra, amit az elmúlt 13 év alatt megosztottunk egymással a színpadon. Sok sikert kívánok neki a jövőbeni zenei tevékenységeihez! Hihetetlenül izgatottan üdvözlöm Mike Portnoyt újra a Dream Theaterben! Eredeti alapító tagként, régi barátként és hihetetlenül tehetséges és kreatív dobosként tudom, hogy visszatérése megújult szellemet, szenvedélyt és energiát hoz a DT-be, amit mindannyian, beleértve a rajongóinkat is, örömmel fogadunk. Alig várom, hogy feltűrjük az ingujjunkat és együtt újra stúdióba vonuljunk!”

„Nagyszerű, hogy az eredeti dobosunkkal, Mike Portnoyjal újra együtt játszhatunk – lelkendezett John Myung. – Majd’ 40 évvel ezelőtt Majesty néven kezdtünk el együtt játszani, és most izgatottan várom, hogy mit teremt a Dream Theater a következő korszakában a jövő számára. Csakis a legjobbakat kívánhatom Mike Mangininek azért a sok vérért, verejtékért és könnyért, amit a DT-be fektetett a zenekarral eltöltött 13 éve alatt.”

„Az, hogy Mike Mangini ennyi éven át velünk volt, egész egyszerűen egy fantasztikus utazást eredményezett – tette hozzá James LaBrie. – Ő az egyik legelképesztőbb és legtermészetesebb tehetségű dobos, akivel volt szerencsém együtt dolgozni. Köszönjük Mike! Az élet egy nagyon furcsa utazás, és azt hiszem, ez teszi még érdekesebbé és végtelenül lebilincselővé. Mike Portnoy visszatérése a zenekarba pontosan az a helyzet, ahol nekünk és a dolgoknak lenniük kell. A dolgoknak megvan a módjuk arra, hogy a kör bezáruljon, és ebben az esetben ez teljesen logikus. Izgatottan várom, hogy ez a klasszikus DT felállás újra összeálljon. Teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy ez lesz a DT utolsó inkarnációja, amelynek még sok fejezetet kell megírnia a jövőben. Előre és egyre feljebb srácok! Isten hozott ismét köztünk MP!”

„Mike Mangini az egyik legkülönlegesebb dobos a világon, és kiváltságosnak érzem magam, hogy egy egész munkásságot hozhattunk össze vele – folytatta Jordan Rudess. – Mindig hálás leszek azért az időért, amit a Dream Theater univerzumában tölthettünk el együtt. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újraegyesül a Dream Theater család magja. A Mike Portnoyjal való kapcsolatunkban a szellem és a látásmód olyan rezonanciája rejlik, ami egyedülálló és szavakon túlmutató. A színpadon és azon kívül is vitathatatlan az a varázslat, ami akkor jön létre, ha együtt vagyunk. Hálás vagyok amiatt, hogy újra együtt dolgozhatunk Dream Theater név alatt, és alig várom, hogy még hosszú ideig megoszthassuk izgatottságunkat és szenvedélyünket a csodálatos rajongóinkkal.”

„Teljesen elárasztott az öröm, hogy hazatérhetek, és újra találkozhatok a testvéreimmel! – mondta boldogan Mike Portnoy. – Annyi közös történelmi múlttal rendelkezünk együtt… annyi emlék, annyi zene… ha belegondolok, hogy lassan 40 év telt el azóta, hogy ez az utazás elkezdődött… Annyira izgalmas a gondolat, hogy új zenét hozhatunk létre együtt, és alig várom, hogy útra kelhessek és élőben játszhassak a rajongók egy teljesen új generációjának, akik még soha nem láthatták ezt a felállást… Nincs is jobb hely, mint itthon!!!”

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw