Skip to content

DRACONIAN – Visszatért az eredeti énekesnő, Lisa Johansson

A doom/gothic metalos svéd Draconian zenekarba visszatért Lisa Johansson énekesnő. Lisa a csapat első öt lemezén énekelt, Heike Langhans 2012-ben lett az utódja, vele két album készült, a 2015-ös Sovran és a legutóbbi lemez, a 2020-ban kiadott Under A Godless Veil.

Kedves barátaink, itt az ideje néhány történelmi hírnek. Tizenegy év után örömmel üdvözöljük újra a Draconian zenekarban Lisa Johanssont! Mint azt a legtöbben tudjátok, Lisa volt az énekesünk az első öt albumon. Először az ötödik és egyben utolsó demónkon – Dark Oceans We Cry – dolgoztunk együtt, ami 2002-ben jelent meg, és végül még abban az évben leszerződtünk a Napalm kiadóhoz. Azóta is velük maradunk.

Heike Langhans kiszáll a zenekarból, hogy a családjára és asaját zenei projektjeire koncentrálhasson. Mondanunk sem kell, hogy mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, hogy elmegy. Heikével két titokzatos és igazán különleges albumot készítettünk, amelyeket világszerte nagyra értékelnek. Heike hangja, valamint látványos jelenléte és megközelítése nagyban hozzájárult ehhez. Ennek ellenére rendkívül boldogok vagyunk, hogy bejelenthetjük: júniusban a francia Hellfesten lépünk fel, méghozzá hetes felállásban, Lisával és Heikével! Ez lesz Heike utolsó fellépése a csapatunkkal, egyben egy tökéletes alkalom arra, hogy átadja a stafétát Lisának…


Heike Langhans:
10 év egy zenekarral nem kis dolog, és köszönöm a Draconiannek ezt a csodálatos lehetőséget, amely sok önbizalmat adott a jövőbeli utamhoz. Eljött az idő, hogy továbblépjek a zenében és az életben, és ez az új fejezet osztatlan figyelmet igényel. Nagyon hálás vagyok Lisának, hogy újra itt van, és hogy a régi dalok úgy szólalnak majd meg, ahogy kell – ez számomra éppúgy élmény lesz, mint minden hallgatónk számára! Köszönet az összes barátomnak és az összes támogató rajongómnak, akikkel az út során találkoztam. Sokkal többet tartogatok nektek ebben az évben, úgyhogy kérlek, ne legyetek szomorúak. Sok sikert kívánok a zenekarnak 2022-ben és azon túl is!

Lisa Johansson:Izgatottan és tiszta szívemből térek vissza a Draconian zenekarba. Nem kicsit meglepett, amikor Johan felhívott, hogy megkérdezze, el tudnám-e képzelni, hogy újra a csapattal turnézzak. És az is meglepett, hogy habozás nélkül igent mondtam… Új barátomnak, Heike Langhansnak – akinek a legszebb hangja van – csakis a legjobbakat kívánom, sok sikert a jövőjéhez. Mindent megteszek, hogy igazságot szolgáltassak a dalainak. Találkozunk a turnén!


www.facebook.com/draconianofficial
DRACONIAN – The Sethian (a 2020-as Under A Godless Veil albumhoz)
DRACONIAN – Under A Godless Veil (a 2020-as album)KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw