Skip to content

DIVIDED – Split Second

Új dalt mutatott be szöveges videóként a jövőből “érkező” arénacore-t toló Divided. A hazai rock/metal színtéren mind koncepcióban, mind kiállásban egyeduralkodóként jelen lévő, alkotó formáció a még idén érkező harmadik lemezének újabb előfutáraként publikálta a Split Second címet kapott friss szerzeményét.

A zenekar a dalról:
“A most megjelenő ‘Split Second’ a Rutger Hauer főszereplésével készült Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve című 1992-es VHS kultklasszikus világába kalauzolja el a hallgatókat: Londonban járunk 2008-ban, a lepusztult sikátorokat árvíz lepi el, az eső folyamatosan szakad, napot már évek óta senki nem látott. Ráadásul egy kegyetlen, nem evilági alak rituálisan szedi áldozatait ebben a kilátástalanul disztópikus világban, ahol Harley Stone, az illúzióit és reményeit vesztett nyomozó oldalán a zöldfülű Dick Durkinnel (és kib***ott nagy puskákkal) próbál napról napra túlélni és levadászni bármi áron a gyilkost, aki végzett a társával. Ahogy Durkin mondja: ha vallásos ember lennék és nem az a gondolkodó elme, aminek tartom magam, azt mondanám, hogy félek: ez az izé nemcsak képzeli magát a sátánnak, hanem tényleg ő a sátán. Nos, ha Harley Stone megjelenik, akkor a sátánunk nagy szarban van!”

A készülő új nagylemezről:
“Ugorjunk fejest a Divided 2023-ban vadonatúj single-ök sorozataként megjelenő harmadik lemezanyagába, ami az ‘Upgrade Is Imminent’ címet kapja. Minden eddiginél mélyebbre gázolunk a popkulturális utalások mocsarába, nem maradhatnak ki a már megszokott képregényes, videójátékos utalások mellett kedvenc B-filmjeink sem. Zeneileg folytatjuk a merész kísérletezést, a 2020-as ‘Behind Your Neon Eyes’-ra már bekacsintó synthwave hatások az új dalokban még hangsúlyosabban törnek majd felszínre. A dalok keverését és masterelését Justin Paul Hillnek köszönhetjük, aki többek közt a LeBrock Fuse lemezén is dolgozott. A grafikai anyagok Ilona Petho keze munkáját dicsérik. Bónusz maxi B oldalként a streaming platformokon a ‘Roll Out’ dalunk mászik át a klasszikus 8-bites videójátékok világába.”

A zenekar legközelebb április elsején, az Analog Music Hallba szervezett – Dancenight of Doom elnevezésű – esten lép színpadra, társaik a Salvus, és a Rivers Ablaze lesznek.

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/756726972249816

Divided az online felületeken: https://songwhip.com/divided-2
Divided FB-oldal: https://www.facebook.com/dividedofficial
Divided honlap: https://dividedband.com/

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw