DESTRUCTION – Dal- és klippremier: No Faith In Humanity

Diabolical címmel április 8-án érkezik a német thrash metal veterán Destruction új albuma, friss előzetesként pedig itt egy klipes nóta, a No Faith In Humanity.

Schmier az új dalról:Ennek a disztópikus, vissza-a-gyökerekhez nyaktörőnek nagyon közvetlen üzenete van: fajunk túlélésének kulcsa csakis a szolidaritás lehet!

Schmier:Hosszú ideje nem szórakoztam ilyen jól egy lemezes meló közben, mint most, és ezt lehet is hallani. Igen. Egy súlyos album született, de a stúdiózás közben ezt abszolút nem így éreztük. Ez a felvétel olyan volt számomra, mint egy terápia. Mindannyian tudjuk, milyen nehéz idők járnak mostanában, szóval szuper boldog vagyok, hogy minden ilyen jól alakult!

Damir gitáros (aki a 2019-es Born To Perish lemezen mutatkozott be):Igazi megtiszteltetés számomra, hogy játszom ezen a lemezen. A stúdiózás nagyon spontán volt, és rohadt jól éreztük magunkat, miközben ezeket a dinamikus, sokrétű és brutális dalokat megalkottuk. Minden másodpercben imádtam ezen a lemezen dolgozni!

A 40 éves jubileumára készülő Destruction augusztusban egy State Of Apathy című vadonatúj dallal jelentkezett, egyúttal azt is bejelentve, hogy hivatalosan is megváltak Mike Sifringer gitárostól. Mike utódja az argentin Martin Furia lett, aki olyan belga csapatokból lehet ismerős, mint a Bark vagy a Furia.

A tavasszal érkező 15. stúdiólemezén a Destruction kompromisszumok nélküli thrash metalja lesz hallható, pengeéles mészárlással.www.facebook.com/destruction
DESTRUCTION – No Faith In Humanity (a 2022-es Diabolical albumhoz)Schmier a Diabolical dal videójáról:Imádom az új lemez címadó dalát, mert tökéletesen tükrözi az egész albumot: színtiszta old school thrash, egyenesen bele az arcba! Egy olyan videót akartunk, ami felsorakoztatja a védjegyeinket – így persze a Mad Butcher sem hiányozhat belőle! Ez még csak a második szereplése egy Destruction klipben, de bizonyosan a leglátványosabb!DESTRUCTION – Diabolical (a 2022-es Diabolical albumhoz)

DESTRUCTION – State Of Apathy (2021, lemezelőzetes)
Schmier:Az elmúlt két év mindannyiunk számára próbatétel volt. Mindannyian szomorúan jelentjük be, hogy Mike elhagyta a Destructiont. Mindez sokkoló volt, keményen megütött minket, de az sosem volt kétséges, hogy a zenekar nem áll le. Erős egység vagyunk, és büszkén üdvözöljük az új gitárosunkat, Martin Furiát! Nagyszerű a kémia köztünk, hiszen Martin már évek óta a Destruction-család tagja. Ő a tökéletes új bárdista – már az első koncertek rohadt nagyot szóltak!

Nehéz heteken vagyunk túl. Mike márciusban hagyta el a zenekart, és elnézést kérünk a késői nyilatkozatért. Keményen dolgoztunk azon, hogy bemutathassuk nektek a Destruction jövőjét. Van is egy albumelőzetes dalunk és videónk számotokra, a State Of Apathy. Szeptemberben lesz elérhető vinyl verzióban.

Üdvözöljük a csapatunkban a koncert hangmérnökünket, turnémenedzserünket, jó barátunkat és producerünket, Martin Furiát, aki már évek óta a családunk tagja!

Az új lemez felvételei már majdnem kész vannak, hamarosan további híreket hallhattok róla!

A State Of Apathy megmutatja, hogy milyen irányba halad a Destruction az új lemezzel: még inkább vissza a gyökerekhez, még több gitár, még direktebb módon! Ez a banda az életem, és mindig 100%-ot fogunk adni, hogy életben tartsuk a szellemiséget. Remélem, ti is annyira szeretitek majd az új nótát, mint mi – köszönjük a támogatást!

A legjobbakat kívánjuk Mike-nak a jövőjéhez, számunkra csak egy út van: THRASH TILL DEATH!Mike ex-gitáros:Nehéz kiszállni egy zenekarból 39 év után. A Destruction az életem és olyan, mintha a gyermekem lenne. De néha olyan döntéseket kell meghoznod, amelyek fájdalmasak.

Jelenleg nagyon szomorú vagyok, de ha valamit már nem érzek helyesnek, akkor azt jobb abbahagyni. Köszönöm minden volt bandatársamnak. Nagyon büszke vagyok a zenére, amit együtt alkottunk. Üdv minden thrashernek – a támogatásotok és a szenvedélyetek nélkül a Destruction nem létezne. Béke.

Martin Furia, az új gitáros:
Végre kiderült a hír… ugyanakkor vegyes érzelmekkel tölt el mindez. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy 2016 óta a legendás banda családtagja lehetek, mint hangtechnikus és turnémenedzser. 2016 óta bejártam az egész világot a Destruction-családdal, és mindig úgy kezeltek, mintha a banda egyik tagja lennék.

Ugyanakkor szomorú vagyok, hogy Mike távozik, mert szeretem és tisztelem őt, mint embert és gitárost, de amikor megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e a Destruction új gitárosa lenni, egy pillanatig sem haboztam. Úgy érzem, készen állok arra, hogy tisztelegjek Mike öröksége előtt, a bandához pedig hozzátegyem a saját hangomat. Mindent megteszek majd azért, hogy a Destruction lángja örökké erősen égjen, mély tisztelettel és odaadással a múlt iránt, egyben teljes energiával és elkötelezettséggel a jövő iránt!


DESTRUCTION – Diabolical
(04/08 – Nuclear Blast)

01. Under the Spell
02. Diabolical
03. No Faith In Humanity
04. Repent Your Sins
05. Hope Dies Last
06. The Last of a Dying Breed
07. State of Apathy
08. Tormented Soul
09. Servant of the Beast
10. The Lonely Wolf
11. Ghost from the Past
12. Whorefication
13. City Baby Attacked By Rats (G.B.H. feldolgozás)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.