DECAPITATED – Videóval a május végi album címadó dala: Cancer Culture

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, első előzetesként pedig a videóval kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A technikás death metalt játszó csapat gitárosa, Wacław “Vogg” Kiełtyka 2019 óta a Machine Head másodgitárosa, a zenekarban Phil Demmel helyét vette át.

Vogg:Ezt a videót tavaly decemberben forgattuk a lengyelországi Płockban. Ezúttal Mateusz Winkiellel (Mania Studio) dolgoztunk, a forgatás hatalmas élmény volt. Remélem, hogy a rajongók értékelni fogják a munka végeredményét és azt a fontos üzenetet, amit megpróbáltunk átadni a videóval.

Nem volt könnyű kiválasztani az új album felvezető dalát. A Cancer Culture lemezen minden nótának megvan a maga hangulata, ez csupán a nyitó fejezet, hogy tudjátok, mire számíthattok.

Hatalmas kihívást jelentett az album elkészítése, az elvárások is nagyok, de megérte a befektetett kemény munka. Jarek Szubrycht (Carnival Is Forever) ismét nagyszerű szövegeket írt nekünk az emberiség álmai, ambíciói és törekvései közötti aránytalanságról.

Az anyag fő hangmérnöke Tomasz Zed Zalewski (Anticult) volt, David Castillo felelt a keverésért, Ted Jensen pedig a maszterért. Ami a borítót illeti, első alkalommal dolgoztunk együtt Fabio Timpanaro-val, egy olasz művésszel, aki tökéletesen ábrázolta mindazt, amit a vizuális művészeten keresztül el akartunk mondani.

Ne értsd félre a lemez címét. Sokkal tágabb a kontextus, mint gondolnád. Meg fogsz lepődni azon, hogy ezúttal mit hoztunk össze.www.facebook.com/decapitatedDECAPITATED – Cancer Culture (a 2022-es Cancer Culture albumhoz)


DECAPITATED – Cancer Culture
(05/27 – Nuclear Blast)

01. From The Nothingness With Love
02. Cancer Culture
03. Just A Cigarette
04. No Cure
05. Hello Death
06. Iconoclast
07. Suicidal Space Programme
08. Locked
09. Hours As Battlegrounds
10. Last Supper
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.