Skip to content

DEAD BY APRIL: The Affliction

Nem tagadom, nagyon vártam ezt az albumot – amely első körben tavaly májusra lett beígérve. Aztán Pontus Hjelmék arra hivatkozva, hogy csakis tökéletes hangzású anyagot adnak ki a kezeik közül, végül eltolták a megjelenés dátumát. De most megtört a jég, és kijött a The Affliction, amelyen a zenekar hangzásvilágának 2009-es gyökereihez való visszatérést ígértek a srácok. Úgy voltam vele, ha mindez megvalósult, akkor megbocsátom a svéd bandának a hosszú várakoztatást.

Nos, le kell lőnöm a poént: hamar lelombozódtam az új dalok hallatán. Számomra olyan ez a nagylemez, mintha Pontusék túlpolírozták, túlelektronikázták volna. Kétségtelen, hogy a 2009 óta megszokott fülbemászó dallamosságuk most is ott van az anyagon. Ám, az a kicsi súlyos él, ami miatt én anno megszerettem őket, mintha totálisan kiveszett volna belőlük. A legtöbb számban szinte zavaró tényező a gitárok (gitáros hangszínek?) jelenléte. Halkan recsegnek az előtérbe helyezett prüttyögő, csilingelő elektronikus témák alatt. A popos hangzásvilág mellett pedig totálisan idegenül festenek az érces, hörgős vokáltémák is.

Bevallom, a samplerekkel túldíszített Wasteland hallatán már úgy voltam vele, hogy inkább kikapcsolom az egészet a fenébe. Igaz, akkor nem hallottam volna a lemez legjobb számát, a dallamában, hangulatában 2009-et valóban megidéző Heartbeat Failinget. Ám, egy fecske sajnos most sem csinál nyarat. Azt nem mondom, hogy soha többé nem hallgatom meg a The Afflictiont – de tutira nem ez lesz a kedvenc DbA-lemezem…

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw