CYNIC – Paul Masvidal megható megemlékezése Sean Malone-ról, aki öngyilkos lett

A Cynic az Integral című dal eddig soha nem hallott verzióját tette közzé, amellyel a néhai basszusgitárosukra, Sean Malone-ra emlékeznek. Malone 2020. december 7-én hunyt el, és mint most kiderült Paul Masvidal gitáros/énekes szavaiból, öngyilkos lett.

Amióta barátom és Cynic-beli társam, Sean Malone 2020 végén elhunyt, sok találgatás kelt szárnyra a történteket illetően, és emgem is sokan megkerestek Sean halálának körülményeivel kapcsolatban. Sean magánéletének tiszteletben tartása miatt hallgattam, s közben igyekeztem feldolgozni a gyászt. A kérdések és pletykák viszont továbbra is megmaradtak, ezért amit tudok, szeretném megosztani azzal a sok rajongóval, akiknek az életét Sean oly mélyen megérintette…...2020. december 7-én Sean öngyilkosság következtében hunyt el a floridai Largóban, ahol az édesanyja élt. Anyukája 2018-ban halt meg, de előtte is sokat betegeskedett, és Sean Malone volt az egyedüli gondozója a nehéz utolsó évben. Aztán 2020 januárjában hirtelen elvesztettük zenekari társunkat, Sean Reinert dobost. Sean számára az édesanyja elvesztésével együtt ez kettős érzelmi csapás volt – igen keményen érintette.

Édesanyja halála után gyakran és hosszasan beszélgettünk a gyászról, a veszteségről és a Cynic jövőjéről is. Arra biztattam Seant, hogy költözzön Kaliforniába, lakjon nálam, hogy újra talpra állhasson, hogy újrakezdhesse az életét, és így is tett. Olyan új életerőt láttam benne, amilyet korábban sosem. Izgatott volt, hogy újra kint van a nagyvilágban, hogy új zenén dolgozunk, és még basszusgitározást is elkezdett tanítani magánúton. Aztán jött a járvány. Minden leállt, így Sean is. Fájdalma és szenvedése újra felszínre tört, és a fénye kezdett elhalványulni…

A dolgok aztán váratlan fordulatot vettek. Egy kora nyári éjszakán eltűnt. Felhívtam, üzeneteket hagytam neki, sms-eztem, e-maileztem, jelentettem az eltűnt személyek közé, beszéltem minden közös ismerősünkkel, de senki sem hallott róla semmit. Nem érkezett válasz. Kilépett a világból. A reményem, hogy épségben előkerül, december 7-én szívfájdalomba fordult.

Miközben megosztom ezt a szomorú információt a haláláról, szeretném megünnepelni az életét azzal, hogy megosztom az egyik legszebb és leglíraibb pillanatot, amit valaha is rögzített, és amit a rajongók még nem hallottak. Néhány évvel a Cynic Re-Traced EP-jének megjelenése után Sean a fretless basszusgitárjával rögzítette ezt az Integral című számot. Íme egy videó, amely Sean játékát ünnepli,
a Bandcampről pedig letölthető a teljes átirat és a dal – Sean tiszteletére.

Hálás vagyok, hogy most megoszthatom veletek ezt a videót, a következő hetekben pedig részleteket fogok megosztani az új zenékből is. Kérlek titeket, ünnepeljétek a zsenit és a transzcendens tehetséget, aki Sean Malone volt. Lenyűgöző életéről, egyedülálló szenvedélyeiről és eredményeiről bővebben a Wikipedia oldalán olvashatsz.

Támogatásként és az öngyilkosság megelőzésének hónapjának tiszteletére arra kérlek benneteket, hogy adományozzatok tetszés szerint az Integral dal letöltésekor (a dal gitár/basszusgitár átiratát és egy instrumentális, azaz basszusgitár nélküli mixet tartalmazza, hogy aki akar, beszállhasson zenélni). A bevétel 50 százalékát az öngyilkosságok megelőzésén dolgozó To Write Love On Her Arms (TWLOHA) és The Trevor Project szervezetekkel fogjuk megosztani. A fennmaradó összeget egy Malone és Reinert életéről és művészetéről szóló dokumentumfilm finanszírozására fordítjuk.

Szeretettel és bátorsággal, Paul Masvidal.


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.