Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

CYNIC – Paul Masvidal megható megemlékezése Sean Malone-ról, aki öngyilkos lett

A Cynic az Integral című dal eddig soha nem hallott verzióját tette közzé, amellyel a néhai basszusgitárosukra, Sean Malone-ra emlékeznek. Malone 2020. december 7-én hunyt el, és mint most kiderült Paul Masvidal gitáros/énekes szavaiból, öngyilkos lett.

Amióta barátom és Cynic-beli társam, Sean Malone 2020 végén elhunyt, sok találgatás kelt szárnyra a történteket illetően, és emgem is sokan megkerestek Sean halálának körülményeivel kapcsolatban. Sean magánéletének tiszteletben tartása miatt hallgattam, s közben igyekeztem feldolgozni a gyászt. A kérdések és pletykák viszont továbbra is megmaradtak, ezért amit tudok, szeretném megosztani azzal a sok rajongóval, akiknek az életét Sean oly mélyen megérintette…...2020. december 7-én Sean öngyilkosság következtében hunyt el a floridai Largóban, ahol az édesanyja élt. Anyukája 2018-ban halt meg, de előtte is sokat betegeskedett, és Sean Malone volt az egyedüli gondozója a nehéz utolsó évben. Aztán 2020 januárjában hirtelen elvesztettük zenekari társunkat, Sean Reinert dobost. Sean számára az édesanyja elvesztésével együtt ez kettős érzelmi csapás volt – igen keményen érintette.

Édesanyja halála után gyakran és hosszasan beszélgettünk a gyászról, a veszteségről és a Cynic jövőjéről is. Arra biztattam Seant, hogy költözzön Kaliforniába, lakjon nálam, hogy újra talpra állhasson, hogy újrakezdhesse az életét, és így is tett. Olyan új életerőt láttam benne, amilyet korábban sosem. Izgatott volt, hogy újra kint van a nagyvilágban, hogy új zenén dolgozunk, és még basszusgitározást is elkezdett tanítani magánúton. Aztán jött a járvány. Minden leállt, így Sean is. Fájdalma és szenvedése újra felszínre tört, és a fénye kezdett elhalványulni…

A dolgok aztán váratlan fordulatot vettek. Egy kora nyári éjszakán eltűnt. Felhívtam, üzeneteket hagytam neki, sms-eztem, e-maileztem, jelentettem az eltűnt személyek közé, beszéltem minden közös ismerősünkkel, de senki sem hallott róla semmit. Nem érkezett válasz. Kilépett a világból. A reményem, hogy épségben előkerül, december 7-én szívfájdalomba fordult.

Miközben megosztom ezt a szomorú információt a haláláról, szeretném megünnepelni az életét azzal, hogy megosztom az egyik legszebb és leglíraibb pillanatot, amit valaha is rögzített, és amit a rajongók még nem hallottak. Néhány évvel a Cynic Re-Traced EP-jének megjelenése után Sean a fretless basszusgitárjával rögzítette ezt az Integral című számot. Íme egy videó, amely Sean játékát ünnepli,
a Bandcampről pedig letölthető a teljes átirat és a dal – Sean tiszteletére.

Hálás vagyok, hogy most megoszthatom veletek ezt a videót, a következő hetekben pedig részleteket fogok megosztani az új zenékből is. Kérlek titeket, ünnepeljétek a zsenit és a transzcendens tehetséget, aki Sean Malone volt. Lenyűgöző életéről, egyedülálló szenvedélyeiről és eredményeiről bővebben a Wikipedia oldalán olvashatsz.

Támogatásként és az öngyilkosság megelőzésének hónapjának tiszteletére arra kérlek benneteket, hogy adományozzatok tetszés szerint az Integral dal letöltésekor (a dal gitár/basszusgitár átiratát és egy instrumentális, azaz basszusgitár nélküli mixet tartalmazza, hogy aki akar, beszállhasson zenélni). A bevétel 50 százalékát az öngyilkosságok megelőzésén dolgozó To Write Love On Her Arms (TWLOHA) és The Trevor Project szervezetekkel fogjuk megosztani. A fennmaradó összeget egy Malone és Reinert életéről és művészetéről szóló dokumentumfilm finanszírozására fordítjuk.

Szeretettel és bátorsággal, Paul Masvidal.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.