CRADLE OF FILTH – Megváltak egy gitárostól és a billentyűstől

Megvált Richard Shaw gitárostól és Anabelle Iratni billentyűstől a Cradle Of Filth. A közelgő turnéjukon Donny Burbage gitáros játszik majd Richard helyén, a billentyűs pedig Zoe Marie Federoff lesz.

Dani Filth: A Cradle Of Filth a legnagyobb szomorúsággal jelenti be Richard Shaw gitáros és Anabelle Iratni billentyűs távozását. Egyéb elfoglaltságok miatt Richard átadja a tekintélyes stafétabotot az újonc Donny Burbage-nek, aki Ashok mellett a Danziggel közös közelgő amerikai turné során a gitárosi feladatokat fogja ellátni.

Anabelle-től is elbúcsúzunk, és köszönjük neki a tavaly kiadott Existence Is Futile lemezen nyújtott fantasztikus közreműködését, az ő utódja a nagyon tehetséges énekes/billentyűs Zoe Marie Federoff lesz.

Ahogy Richnek, úgy Anabelle-nek is további sok sikert kívánunk minden jövőbeli törekvésükhöz.Dani bővebben a tagcserékről:Sajnos ez egyszerűen így alakult. Ha valaki úgy érzi, hogy a zenekarban töltött ideje véget ért, akkor ki vagyok én, hogy ezzel vitába szálljak? Tiszteletben kell tartanunk, hogy az embereknek személyes kötelezettségeik vannak és/vagy néha egy kicsit megterhelőnek találják a zenélést egy Cradle-szintű bandában. Ettől függetlenül ugyanolyan fáradhatatlanul folytatjuk, mint mindig, a Danzig-turné után egy sor nyári fesztivál lesz az USA-ban és Kanadában, valamint további őszi bejelentések is jönnek majd. Egy másik izgalmas bejelentést is meg kell osztanunk, de mindezt a maga idejében!


A Cradle legutóbbi albuma, az Existence Is Futile tavaly októberben jelent meg. Anabelle Iratni korábban Dani Filth mellett játszott a Devilmentben, valamint a Veile nevű csapatban is, és 2021. május 12-én debütált élőben a Cradle Of Filth livestream koncertjén. Anabelle elődje, Lindsay Schoolcraft 2020 februárjában jelentette be, hogy hét év után távozik a csapatból. Richard Shaw gitáros 2014-ben érkezett a zenekarba, az utóbbi három sorlemez vele készült.www.facebook.com/cradleoffilthAz Existence Is Futile producere ezúttal is Scott Atkins volt, a munkálatok most is a Grindstone stúdióban zajlottak, a borítót pedig az az Arthur Berzinsh készítette, aki a banda két legutóbbi lemezének borítójáért is felelt.

Dani Filth:Az új albumunk az egzisztencializmusról, az egzisztenciális rettegésről és az ismeretlentől való félelemről szól. Ez a koncepció azonban nem a világjárvány nyomán született meg, már mindent megírtunk, mielőtt a pandémia elkezdődött, ugyanakkor a járvány csak a jéghegy csúcsa abból a szempontból, hogy a világ merre halad… Feltételezem, hogy ez ‘A létezés hiábavaló’ lemezcím kissé morbid hangzású, de ismétlem, inkább ennek beismeréséről van szó. Azt mondjuk, hogy bármi megeshet, mert igazán semmi sem számít, és ez utalás Aleister Crowley mondására. Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meg fogunk halni, így hát élvezzük az életet, amíg lehet. Az album utolsó száma – Us, Dark, Invincible – is ezt hangsúlyozza ki.CRADLE OF FILTH – Existence Is Futile (a 2021-es album)01. The Fate Of The World On Our Shoulders
02. Existential Terror
03. Necromantic Fantasies
04. Crawling King Chaos
05. Here Comes A Candle… (Infernal Lullaby)
06. Black Smoke Curling From The Lips Of War
07. Discourse Between A Man And His Soul
08. The Dying Of The Embers
09. Ashen Mortality
10. How Many Tears To Nurture A Rose?
11. Suffer Our Dominion
12. Us, Dark, Invincible
13. Sisters Of The Mist
14. Unleash The Hellion

Dani Filth:Ez a videónk nagyon más, mint az elődje, sokkal több benne a történet, rendesen hozza a sötét viktoriánus gótikus hangulatot. Nagyon filmszerű ez is, akárcsak a Crawling King Chaos, de sokkal inkább a ‘dark faerytale’ ösvényt követi. A rendező, Vicente elképesztő munkát végzett, hogy összehozza a történetet a zenekarral és a hihetetlen díszletekkel. Gyönyörű lett! És a dal is nagyon jó!CRADLE OF FILTH – Necromantic Fantasies
(a 2021-es Existence Is Futile albumhoz)


CRADLE OF FILTH – Crawling King Chaos
(a 2021-es Existence Is Futile albumhoz)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.